Al jaren droomde deze bruid van haar bruiloft. Romantisch buiten trouwen was de droom, en dat is goed gelukt! Hoe? Dat lees en zie je hier.

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Het is altijd mijn droom geweest om te trouwen. Als klein meisje trouwde ik al met mijn vader in de woonkamer. Sinds we samenwonen is ooit gaan trouwen altijd wel vanzelfsprekend geweest voor ons. We hebben allebei ook een hele grote familie, dus in de loop van de jaren hebben we allebei ook heel wat bruiloften mee mogen maken en gezien hoe mooi zo’n dag is. Toch draait het niet alleen om die ene dag natuurlijk. Het dragen van zijn naam en de band die je hebt als getrouwd stel vinden we ontzettend mooi. Allebei onze ouders zijn al heel lang getrouwd en daar hebben we bij gezien hoe bijzonder het huwelijk is.

Toen we op vakantie zouden gaan naar Aruba riepen vrienden en familie om ons heen dat ze dachten dat Tommy daar wel op zijn knieën zou gaan. Tommy wilde dat het een verrassing bleef, dus vroeg hij mij al voordat we op vakantie zouden gaan, een dag voordat we 7 jaar samen zouden zijn. De 7 is een bijzonder getal voor ons, vandaar dat we ook op 7-7-2017 zijn getrouwd.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik heb mijn jurk bij Koonings in Deurne gevonden. Daarvoor zijn we eerst naar de outlet van Koonings geweest en heb ik 4 jurken aan gehad in verschillende stijlen. Daar zat de jurk niet tussen, waarna we naar Koonings The Wedding Palace zijn gegaan. Daar heb ik ook 4 jurken aan gehad en uiteindelijk voor de tweede jurk die ik aan had gekozen. Mijn jurk is van het merk Modeca Reano 2015.

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
Mijn favoriete onderdeel van de bruiloft was de ceremonie. Het uitspreken van de geloften vonden we allebei heel spannend en hebben we in de voorbereiding een paar keer geannuleerd, maar uiteindelijk toch gedaan en geen spijt van gehad. Het maakte de ceremonie nog romantischer en persoonlijker. Ook hebben we een zandceremonie gedaan wat wij heel speciaal vonden door de gedachte die erachter zit. Onze kleuren zandkorrels zijn vermengd met elkaar in een fles en zijn onmogelijk te scheiden van elkaar. De fles staat nu op onze kast met een foto van ons ernaast.

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Ik ben van tevoren even zenuwachtig geweest over het naar voren lopen met mijn vader. Ik had best een flinke jurk aan met een lange sluier en hakken aan waar ik nooit op loop. Ik moest een trappetje af, een kiezelpad over, een stuk gras over en daarna nog uitkijken dat ik niet over het begin van de loper zou struikelen. Ik ben nogal onhandig af en toe, dus dat ik ergens over zou struikelen zou te verwachten zijn. Gelukkig is dit helemaal goed gegaan en was het een heel bijzonder moment voor mij en mijn vader. Verder ben ik eigenlijk nergens zenuwachtig over geweest. We hebben twee jaar over het plannen gedaan en alles zelf tot in de puntjes geregeld, dus ik was op de dag zelf heel ontspannen.

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Superleuk! Ik heb er heel erg van genoten. Mijn moeder, zusje, schoonmoeder, schoonzussen en vriendinnen zijn ook heel betrokken geweest en genoten bijna net zo als Tommy en ik. We zijn alle trouwbeurzen af gegaan die we maar konden vinden en hebben allemaal heel goed mee gedacht als Tommy en ik ergens over twijfelden. Toch mis ik het plannen niet nu de bruiloft is geweest. Ik vind het ook wel weer fijn dat ik nu geen to do lijstjes meer heb voor de bruiloft en niks meer hoef te regelen.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben bezuinigd op de styling van de dinertafel en de feestzaal, maar ik moet eerlijk zeggen dat we achteraf niets gemist hebben hieraan. Onze locatie had zelf roosjes in vaasjes neergezet en de feestzaal was van zichzelf al prachtig met kroonluchters en de vloerlampen van de dj.

Ook heb ik ‘bezuinigd’ op mijn jurk. Het voelt niet echt als bezuinigen, omdat ik mijn droomjurk heb gevonden binnen mijn budget, maar ik zag een jurk hangen die een stuk duurder was en heel graag had willen passen. Ik heb dit niet gedaan, juist omdat het boven budget was en ik bang was dat ik die dan zou willen hebben.

En waarop juist niet?
We hebben niet bezuinigd op de fotograaf en de videograaf en daar zijn we ontzettend blij mee. We hadden hen absoluut niet willen missen op onze bruiloft. We zijn zo blij met de foto’s en de film die zij hebben gemaakt en dat vinden wij een van de belangrijkste aandenkens die je maar kunt hebben.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
In Style Styling en Decoraties heeft ervoor gezorgd dat we een prachtige plek hadden om de ceremonie te houden op landgoed Huize Bergen.

Het landgoed heeft voor mooie vaasjes met rozen gezorgd op de tafels en de overige versiering (zoals naamkaartjes, tekstbordjes enz.) heb ik zelf geregeld via Etsy en Weddingdeco.nl.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Wij hadden een bord staan met de vraag of iedereen zijn telefoon en camera uit zou willen laten. We vonden het verschrikkelijk als we van die foto’s zagen waarop de bruid aan kwam lopen en alle gasten met hun telefoon voor hun gezicht stonden. De meeste mensen hadden het bord wel zien staan, maar er waren er toch een aantal die toch foto’s maakten en achteraf zeiden dat ze het bord niet hebben zien staan. Mijn gouden tip zou dan zijn om het ook nog door de ambtenaar te laten zeggen dat foto’s tijdens de ceremonie niet gewenst zijn.

Lijstje van vendors:
Fotograaf: Elvera Gerlinda
Styling ceremonie: In Style Styling & Decoraties
Locatie: Landgoed Huize Bergen – Vught
Taart: Cake5
Visagie: Bridelook – Sabine
Haar: Mariëlle Volleman
Pak: Roka Tilburg
Jurk: Koonings the Wedding Palace
Torselet en sluier: Poirier
Bloemen: Rob Martin
Dj: PSound – Dj Bart
Jurkjes bloemenmeisje: Zoschattig.com
Trouwkaart: Creatieve Trouwkaarten
Ringen: Van Sloun juweliers – Veldhoven
Bedankjes: Little Candy Shop
Ringendoosje, broche, kousenband, boekjes vows: Weddingdeco.nl