Wat als trouwjurken niet echt jouw ding zijn… Dan koop je iets waar je wel blij van wordt! En dat is precies wat blogger Carolijn op haar bruiloft deed. Kijk snel verder!

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Onze liefde werd bezegeld toen onze dochter een jaar geleden geboren werd, daarvoor hoefden we niet meer te trouwen. Definitief voor elkaar kiezen hebben we ook al jarenlang gedaan, dat was voor ons meer een gevoelsmatig iets dan een wettelijke gebeurtenis. We wilden graag trouwen om de liefde te vieren. Voor elkaar, voor onze dochter, voor onze vrienden en familie.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
We hadden een hele relaxte trouwdag voor ogen, geen strakke draaiboeken, niet te veel poespas – gewoon een fijne dag. Een ‘echte’ trouwjurk vond ik daar niet bij passen, dat zou uit de toon vallen. Daarbij ben ik ook niet echt het type voor een trouwjurk, ik wilde vooral graag iets dragen waar ik me prettig en mezelf in zou voelen op onze grote dag, het liefst wat ik daarna ook nog aan zou kunnen. Iets waarbij ik vanaf het eerste moment “yes!” zou denken – en dat was het gevoel bij deze rok. De rok is van True Decadence, de top van Arket en de schoenen van Mango.

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
Onze intieme ceremonie, en het fotomoment daarna. Even met z’n tweeën zijn, alle spanning laten wegglijden, bewust in ons opnemen wat er zojuist gebeurd was.

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Ik ben best een controlfreak, dus natuurlijk ben ik de weken voor de bruiloft heel zenuwachtig geweest. Bijna elke dag droomde ik wel over een ander nachtmerriescenario, over de meest uiteenlopende rare dingen. Toch namen naarmate het to do lijstje korter werd, de zenuwen af en had ik er vooral erg veel zin in. Het enige aspect waar ik me druk over maakte, waarin ik vast niet de enige ben, was het weer. Kou of grauwe lucht vond ik niet zo erg, maar ik wilde absoluut geen regen. Gelukkig ging de zon precies schijnen op het moment dat de ceremonie begon en is het de hele dag heerlijk weer geweest.

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Druk! Hoe kleinschalig en intiem we het ook hielden, er waren zoveel dingen te regelen en de to do lijst werd maar langer en langer. Uiteindelijk was het harde werk het wel allemaal waard, natuurlijk.

Waar hebben jullie absoluut niet op bezuinigd?
Een goede fotograaf! Zo belangrijk.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
De styling is verzorgd door Story River, al het groen is verzorgd door Edenique Floral Design, de lampjes, en de klapstoeltjes tijdens de ceremonie zijn van Happy Vintage, het bankje waar we op zaten tijdens de ceremonie vond ik op Marktplaats, en de rest van de meubels zijn van de locatie zelf.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Laat je niet te veel leiden door alle foto’s op Pinterest, Instagram, en trends in het algemeen. Volg je hart, draag waar je je het prettigst bij voelt, richt je dag zo in hoe je het het liefste hebt, probeer niemand te pleasen. Het is jouw dag, jullie dag, en dat moet voorop staan.

Lijstje van vendors:
Bruid: By Carolijn
Fotograaf: Danique van Kesteren 
Styling: StoryRiver 
Bloemen styling: Edenique Floral design
Rentals: Happy Vintage 
Taart: StoryRiver
Locatie: Lutke Hulscher