De styling op je trouwdag kost veel tijd. Zorg er dus voor dat je goed bent voorbereid en dat je een duidelijke planning hebt voor je weddingplanner of ceremoniemeester. Eline geeft tips!

Je hebt het helemaal in je hoofd. Maanden ben je met de styling van jullie dag bezig geweest. Als je je ogen dicht doet, zie je het precies voor je. Lange tafels met de meest waanzinnige bloemen, linten aan de stoelen en ’s avonds een spetterend afscheid met sterretjes, waarbij alle gasten jullie met tranen in de ogen uitzwaaien. Kortom het is de perfecte trouwdag, waarbij de kleuren op elkaar afgestemd zijn en alleen de meest originele decoratie welkom is. Een dag waarbij de fotograaf enthousiast plaatjes blijft schieten van alle mooie details en de gasten niet uitgepraat raken over alle aandacht die je er aan besteed hebt.

Als je een perfectionist bent net als ik, zal jij er zeker voor zorgen dat alles goed voorbereid is. Het allerliefst wil jij zelf die styling ophangen op de trouwdag, precies zoals jij het bedoelt hebt. Maar dat gaat helaas niet, dus je moet het uit handen geven. De ceremoniemeester wordt duidelijk ingelicht en is helemaal op de hoogte, op tijd is alle decoratie binnen en jouw droombruiloft komt steeds dichterbij.

Maar toch kan het dan nog vreselijk mis gaan, want styling op de dag zelf kost tijd. Heel erg veel tijd. De grootste tijdrovers heb ik hieronder voor je neergezet, zodat jouw styling wel helemaal tot zijn recht komt!

Haal decoratiemateriaal uit de verpakking

Als je snel spullen klaar wilt zetten, scheelt het enorm veel tijd als dit al uit de verpakking is. Zo heb je bijvoorbeeld plastic champagneglaasjes waarbij je zelf het voetje moet monteren, wegwerpcamera’s die onmogelijk uit hun verpakking te halen zijn en waxinelichtjes op batterij, die je zelf van batterij moet voorzien. Daar gaat veel kostbare tijd in zitten als het op de dag zelf nog moet gebeuren. Check daarom alle materialen van te voren, haal ze uit de verpakking en monteer ze zo nodig.

Styling op je trouwdag 4Styling op je trouwdag 5
Foto’s: Astrid Termaat, stationery: Moderne kalligrafie

Tafelstyling

De naamkaartjes op de tafel kunnen voor heel wat stress zorgen. Zeker als de kaartjes op alfabetische volgorde liggen, er helemaal geen logica inzit of er geen duidelijke tekening van jullie wensen is. Neem daarom echt even de tijd om een goede plattegrond te maken. Benoem hierop duidelijk de tafelnummers en doe de kaartjes per tafel, op volgorde van de tekening, in een zakje.

Kies voor honeycombs in plaats van pompoms

Pompoms, ze zijn enorm leuk en het zijn echte sfeermakers. Maar wat is het een enorm werk om van dat platte pakketje een mooie fluffy bol te maken. Veel sneller werk je met honeycombs. Uitklappen, paperclip erop en klaar. Wil je wel heel graag met pompoms werken? Maak dan van te voren al je pompoms klaar en neem ze mee in een krat of zak. Zo hoef je ze op locatie alleen nog maar even in model te brengen.

Styling op je trouwdag 3
Foto: Astrid Termaat

Linten knippen

Die linten aan de stoelen, kerkbanken of de trouwauto zijn natuurlijk het allermooist als ze allemaal op dezelfde lengte hangen, keurig recht afgeknipt zijn en er geen rafels aanhangen. Zorg dat je van te voren de linten op een rustig moment geknipt hebt en ze opgerold in zakjes meegeeft aan de ceremoniemeester. Niets zo stressvol als lint op een rol, waarbij de klos steeds wegrolt en aan het einde van de rol blijkt dat je te weinig hebt…

Waxinelichtjes

Waxinelichtjes zijn ook echt zo’n tijdrovend ding. Als je die voor het eerst aansteekt duurt het heel lang voordat het lontje vlam vat. Als je op de dag zelf honderd kaarsjes aan moet steken, dan kost dat echt heel veel tijd! Een goede tip is dan om alle kaarsjes al een keertje aan te steken, thuis. En ook gelijk weer uitblazen. Dan hoef je er op de trouwdag zelf alleen nog maar de aansteker bij te houden, veel sneller!

Styling op je trouwdag 1
Foto: Jan van de Maat

Laat de styling op je trouwdag door een professional doen!

Heeft jouw ceremoniemeester het te druk om alle styling op de dag zelf aan te brengen, of heb je hulp nodig bij het maken van een perfect stylingsplan? Feline weddings doet niet anders en helpt je graag! Bekijk hier het stylingsportfolio en maak gerust eens een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden door te spreken!

Coverfoto: Astrid Termaat