Op jullie bruiloft serveer je vast een goeie fles wijn. Maar hoe tof is het om een persoonlijke wijn voor je bruiloft uit te zoeken die echt bij jullie past?!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Abels wijnen.

Toen ik met Glenn trouwde wilden we graag echt lekkere wijnen hebben. Maar, daar moest dan wel wat aandacht naar uitgaan! En dus besloten we om op onze bruiloft een heuse wijnproeverij te doen. Een groot succes… Je kunt wel stellen dat ik van wijn houd (al was ik een laatbloeier, haha!), dus een goeie wijn op je bruiloft, dat vind ik een top idee!

Maar nog leuker is het natuurlijk om die wijn persoonlijk uit te zoeken… En daarvoor ben je bij Abels Wijnen aan het goede adres! En omdat ik echt niet zoveel weet over wijn, wilde Melissa van Abels wijnen gelukkig graag haar tips delen.

Welke wijn past bij je bruiloft?

Welke wijnen je schenkt, dat maakt nogal verschil per bruiloft. Melissa: “Elementen waar je rekening mee houdt, is natuurlijk de smaak en of het bij het diner past. Als je een stapje verder gaat, is het ook leuk om het verhaal achter de wijn te kijken, want wat is er nou leuker als ook je wijn een mooi liefdesverhaal heeft!?” En ja, Melissa heeft natuurlijk voorbeelden!

Passimento wijnen

Passimento Bianco Romeo & Juliet en Passimento Rosso Romeo & Juliet zijn afkomstig van de familie Pasqua. Zij zien deze wijn als een hommage aan de stad van Verona, waar deze wijn is gemaakt. Verona staat voor de stad van Romeo & Juliet en de liefde. Deze liefde gaat dieper dan alleen haar historie en monumenten. Het gaat namelijk ook om de verbondenheid met wijn. Wat betreft wijn en spijs, zijn het echte alleskunners. Ook heerlijk om zo te drinken.

Con un Par wijnen

Con un Par Monastrell Petit Verdot en Con un Par Albariño zijn afkomstig uit Valencia. Con un par betekent letterlijk: met een paar. Zo is gebleken: deze wijnen zijn samen een perfect paar, net als het bruidspaar. Daarnaast is er niets beter dan van deze wijnen te genieten met een paar zwoele blikken naar elkaar, met een paar vrienden, met een paar vrienden en niet te vergeten met een paar mooie momenten! Deze wijnen zijn vrij uitgesproken, maar erg mooi bij verschillende gerechten en om zo te drinken.

Mousserende wijn

Mousserende wijnen zijn dé wijnen om op het bruidspaar te proosten. Qua aanbod zijn er erg veel verschillende soorten mousserende wijnen met allemaal hun eigen kleur, smaak en type. De meeste mousserende wijnen zijn wit, maar je hebt ook mousserende wijnen die van rode of rosé wijnen worden gemaakt. De smaak kan variëren van droog tot zoet.

Wijn voor je bruiloft met een eigen etiket

Wil je dat jullie fles wijn een eigen verhaal heeft met een eigen uiterlijk? Dan is het ook altijd mogelijk om zelf je etiket te ontwerpen bij Abels Wijnen. Denk aan een fles met een foto van jullie, of jullie namen. Dit is mogelijk voor zowel witte, rode en rosé wijnen. Een fles met een exclusief eigen wijnetiket maakt een fles extra feestelijk en bijzonder.

Mocht je er na deze tips nog steeds niet helemaal uitkomen, is het mogelijk om je menukaart naar Abels Wijnen toe te sturen. Zij helpen je dan (gratis!) om de perfecte wijn voor jullie bruiloft uit te kiezen.

Foto’s: Huib Vintges Photography