Een honeymoon naar Zuid-Afrika is een top idee! Bewonder de diverse natuur, de geweldige dieren en geniet van heerlijke wijnen. In deze blog lees je onze tips.

Altijd aangenaam weer

Het grootste pluspunt van Zuid-Afrika is dat je er op vrijwel ieder moment van het jaar kunt genieten van een geweldige vakantie. Het maakt dus niet uit wanneer jullie trouwen, je kunt erna direct in het vliegtuig stappen naar Zuid-Afrika. De gemiddelde minimum temperatuur is er nooit lager dan 5 graden (in juli) en de maximum temperatuur stijgt niet ver boven de 30 graden uit (in januari). Wij genoten in juli en augustus van al het moois wat Zuid-Afrika te bieden heeft (dan is het daar winter) en het was meestal zo’n 18 graden. Prima dus!

Het enige nadeel van Zuid-Afrika is dat er in de zomerperiode (tussen september en mei) veel muggen (kunnen) zijn. Zorg dan voor genoeg Deet spray (en eventueel voor Malaria tabletten – vraag je huisarts om advies), zodat je niet wordt geprikt.

Op safari tijdens je honeymoon

Bij Zuid-Afrika denk je aan… safari natuurlijk! In het alom bekende Krugerpark zie je de prachtigste dieren. Olifanten, giraffes, buffels, neushoorns, zebra’s… Je kijkt je ogen uit als je in de jeep door het park rijdt. Tip: boek een lokale gids of een medewerker van het park, die jullie door het park rijdt. Hij kent de beste plekjes en kan via een portofoon contact maken met andere ‘rangers’ in het park, zodat hij direct naar locaties toe kan rijden waar op dat moment mooie dieren zijn.

Mooie steden versus prachtige natuur

Johannesburg, Pretoria, Graaff-Reinet, Stellenbosch en Kaapstad zijn een handjevol steden die jullie in elk geval niet mogen missen tijdens de trip door Zuid-Afrika. Wees in de steden wel voorzichtig, vooral met je geld. Als toerist val je gemakkelijk op en sommige ‘locals’ maken daar gretig gebruik van.

In de steden vind je, naast gretige ‘locals’ gelukkig vooral ontzettend veel moois, zoals deze mooie huizen in Graaff-Reinet.

Naast de vele mooie steden heeft Zuid-Afrika een enorm diverse natuur. De Drakensbergen, een keten van bergen die wel tot 3.482 meter hoogte reiken en daarmee de hoogste van het land zijn, bieden een prachtig uitzicht. Bovendien krijg je boven echt een beetje het gevoel ‘on top of the world’ te zijn. Wat is er romantischer dan daar met z’n tweetjes te genieten van een lekker drankje, in het hoogste café van heel Afrika?

Hotel boeken in JohannesburgBooking.com

Wijn proeven

In Stellenbosch genieten jullie van heerlijke wijnen. Boek een wijnproeverij en zoek dan gelijk ook een heerlijk wijntje uit om mee te nemen naar huis. Dan kunnen jullie thuis, bij het kijken van de bruidsfoto’s èn honeymoon foto’s, fijn nagenieten onder het genot van een echt Zuid-Afrikaans wijntje!

Kaapstad en de Tafelberg

Als jullie het mooiste voor het laatst willen bewaren, eindig jullie honeymoon dan in Kaapstad. In het stadscentrum bewonder je mooie gebouwen en prachtige parken. Aan het Waterfront geniet je vanuit het reuzenrad van uitzicht op de stad en bij de vele leuke eettentjes kun je terecht voor een lekker hapje en drankje. Het beste uitzicht op de Tafelberg heb je vanuit de boot richting Robbeneiland.

Maar het echte toppunt beleef je natuurlijk op de Tafelberg zelf. Even een momentje voor jullie tweetjes, helemaal op de top van de berg. Aan iedere kant van de berg is het uitzicht anders: aan de ene kant kijk je uit op Kaapstad, aan de andere kant zie je de zee.

Hotel boeken in KaapstadBooking.com

Is een honeymoon in Zuid-Afrika iets voor jullie?

Foto’s van Maud en Unsplash.com