De tijd vliegt, en we zitten alweer in een nieuw jaar. Maar hoe gaan we van dat jaar een TOPjaar maken? Wij geven tips!

1. Spendeer veel tijd met de mensen die je lief hebt

Je tijd kun je maar een keer gebruiken. We hebben helaas nog steeds geen tijdmachine uitgevonden, hehe. Dus gebruik veel van die tijd met de mensen die er echt toe doen. De mensen die om jou geven, en waar jij jezelf bij kunt zijn. Het is soms makkelijk om vrienden en familie voor lief te nemen, maar blijf in ze investeren. En dat kan echt nooit teveel zijn!

2. Wees tevreden met jezelf

Poeee, wat kan ik toch veel klagen over mijzelf. Een kilootje teveel hier, en een puistje teveel daar. M’n haar zit niet, en ik ben nergens goed genoeg in… Ik maak mijn leven er onnodig moeilijk mee. En dat terwijl er zoveel is om wel van te houden! Natuurlijk mag je bezig zijn met ergens beter in worden, maar zorg ervoor dat dit begint vanuit een punt van tevreden zijn met jezelf. Tevreden zijn met waar je nu bent.

3. Ga bewegen om lekker in je vel te zitten

De afvaltips vliegen ons in januari altijd om de oren. Als ik naar mijzelf kijk merk ik dat ik daar meestal niets mee kan. Natuurlijk kan ik drastisch het roer omgooien en keihard gaan trainen en minder eten voor een superstrakke buik… Maar dit jaar pak ik het anders aan. Niet afvallen, maar gewoon lekker in mijn vel zitten. En voor mij werkt het dan niet om superstreng te zijn. Dus een taartje op zijn tijd? Moet kunnen toch! En qua beweging heb ik besloten om te gaan wandelen naar mijn werk. Super ontspannen begin van de dag!

4. Wees lief voor jezelf

Heb jij ook het gevoel dat je altijd zoveel moet? De leukste vriendin of vrouw zijn voor je man, een fantastisch huis hebben, keihard werken, een strak lijf, goeie kleding, en nog veel meer… De druk om overal in te presteren vind ik vaak hoog. Zeker als het op social media lijkt alsof iedereen alles zo goed voor elkaar heeft. De beste remedie hiertegen? Lief zijn voor jezelf! Het is prima om niet te dromen van een fantastische carrière, of misschien juist wel, maar het is ook prima als je daarin soms faalt. Ik probeer mijzelf er regelmatig aan te herinneren dat ik echt niet overal de beste in hoef te zijn, en dat geeft me toch een bak rust!

5. Plan je droombruiloft

Ga jij trouwen dit jaar? Hoe heerlijk is het dan om echt je droombruiloft te plannen! Onze tip? Laat je goed informeren en vraag veel om (professionele) hulp. En het allerbelangrijkste? Besef je steeds waarom je gaat trouwen. Niet vanwege die fantastische foto’s of dat geniale feest, maar omdat je dolgelukkig bent met elkaar!

6. Lach!

Volgens mij is het na al deze punten wel duidelijk dat ik nogal eens een stresskippetje kan zijn, haha! Ik moet van mijzelf heel veel, en alles moet ook heel goed. Toch is het echt belangrijk om dingen los te laten, en soms gewoon akkoord te gaan met ergens in falen. Het helpt mij dan enorm om het allemaal niet zo serieus te nemen. Om gewoon eens flink te lachen. En dan merk je al snel dat het allemaal echt niet zo erg is als je denkt…

Bron foto’s: Unsplash