Wil je graag je eigen bruidstaart maken? Dan heb je geluk! Wij hebben voor je uitgezocht hoe je dat doet.

Wat voor cake?

Voor de ‘standaard’ bruidstaart wordt ronde cake gebruikt. Je kunt deze cakes kant en klaar kopen, maar ook zelf maken. Als je ze zelf maakt heb je natuurlijk keuze in wat voor cake je maakt. De smaak hangt vooral af van wat je ertussen doet. Maar dat leg ik in de volgende stap uit!

Lagen

Heb je een cake gekocht of gebakken? Dan kan je daar nu de taartlagen van maken. Je snijd de taart in gelijke lagen, hiertussen komt dan chocolade, fruit, jam of boter crème (of wat je zelf ook maar verzint).

Als je dit eenmaal gedaan hebt kan je de taart gaan ‘aankleden’. Voordat je marsepein of suikerfondant over je taart doet, is het slim om hem helemaal te bedekken met boter crème.

Bedekken

Om er een echt mooie bruidstaart van te maken moet je de taart bedekken. Dit kan je doen met marsepein of suikerfondant. Het is trouwens ook steeds populairder om een ‘naakte’ taart te hebben. Je slaat deze stap dan over.

Stapelen

Als je alle taartdelen bedekt hebt kun je ze op elkaar zetten. Wat heel belangrijk is, is om de taart te verstevigen! Je doet dit voordat je de laatste laag op de taart zet. Voor het verstevigen van een taart gebruik je taart deuvels of chocolade sticks. Je moet dit zien als het heiwerk voor een huis. Dit druk je in de taart, zodat de volgende laag hierop kan steunen en je taart niet inzakt.

Versieren

En nu kan je naar hartenlust versieren!

In dit filmpje kan je goed zien hoe je een bruidstaart maakt. En voor inspiratie kijk je natuurlijk even op onze Pinterest taarten pagina!

Coverfoto: Shutterstock