Daten moet je altijd blijven doen! Daarom een lijst met leuke herfstuitjes voor jouw en je lover. Graag gedaan…

Dutch design week

Ben je gek op mooi design, muziek, kunst en nog veel meer? Dan is dit misschien wel een geschikte date voor jullie twee! Je kunt in Eindhoven een week lang je hart ophalen. Je kunt op 100 verschillende locaties op allerlei verschillende manieren genieten van design. En weet je, dat kan ook voor je bruiloft best inspirerend zijn! De Dutch Design week is van 22 tot en met 30 oktober in Eindhoven.

Een nieuwe serie binge-watchen

De herfst is mijn favoriete seizoen. Waarom? Omdat ik een enorme huismus ben. Niets gezelliger dan de regen die tegen de ramen tikt, mijn favoriete lichtjes aan en een nieuwe serie met mijn man. I love it! Zoek dus eens een serie uit die je samen kunt kijken, pak een kop warm drinken en een zak truffelpepernoten (doe ik dan he…) en kruip lekker tegen elkaar aan. Dit is trouwens het juiste moment voor een Netflix abonnement, want op 25 november komt de nieuwe Gilmore Girls uit (wat je waarschijnlijk niet met je date kunt kijken, maar wel alleen of met vriendinnen! Duh…).

Een flinke boswandeling

Laatst las ik in een artikel dat het ontzettend goed voor je is om veel te wandelen, handig! Want het is ook nog eens superromantisch. Haal je stevige stappers dus uit de kast, en zoek een mooi bos uit (ik ben zelf dol op de Utrechtse heuvelrug en de hei in Gelderland). Zelf kies ik regelmatig een wandelpad uit wat hééél toevallig eindigt bij een pannenkoekenrestaurant (hihi), wat mij betreft de perfecte afsluiter van een goeie wandeling! Oh, en tipje… laat je telefoon gewoon eens thuis…

herfstuitjes
Foto: Unsplash / João Silas

Dagje museum (in een leuke stad)

Musea zijn echt underrated. Het is veel leuker dan je denkt, zo lang je maar een museum uitzoekt wat bij je past. Zelf ben ik gek op cultuur en geschiedenis. In Utrecht kun je mij dus vinden bij het aboriginal art museum, en in Leiden bij Naturalis. Mijn zusje is juist dol op moderne kunst, maar daar hoef je mij niet mee naar toe te nemen (ik snap een zwart vierkant op een wit vlak gewoon niet, sorry?). Er zijn zoveel opties, dat er vast iets is wat jullie beiden leuk vinden! Neem eens een kijkje bij de website van de museumkaart bijvoorbeeld.

Ik merk altijd dat een dagje weg met z’n tweeën supergoed werkt voor onze relatie. Even weg uit je dagelijkse ritme heb je toch ineens hele andere gesprekken samen, en dat is goed! Welke herfstuitjes staan er nog op jullie lijst?

Coverfoto: Unsplash / William Stitt