Help, ik ben Pinterestverslaafd! En dat komt door het plannen van mijn eigen bruiloft. Avonden lang lag ik in mijn bed met mijn telefoon, al scrollend op Pinterest om mooie plaatjes te pinnen.

Ik kon er geen genoeg van krijgen. De pijn in mijn duimen van het driftig scrollen weerhielden me er niet van om te stoppen. De volgende avond lag ik weer net zo fanatiek te pinnen en de avond daarna ook…

Pinterest is voor mij een grote inspiratiebron en ik pinde er flink op los. Het maakte dat ik de bruiloft helemaal voor me zag. Romantisch en compleet met vintage stijl. Een ceremonie in het bos, met overal lichtjes en slingers. Een witte loper uitgestrekt over het pad, met aan weerszijden houten stoelen versiert met bloemen en linten. Een prachtig prieeltje van takken en bloemen waaronder wij ons ja-woord zouden geven. Ook de bruidsshoot zag ik voor me. Ach, overal had ik inspiratie over opgedaan, van bruidsjurken en kapsels tot aan familie- en vriendenshoots en dineren aan lange houten tafels toe. Kortom: de hele dag, van begin tot eind, was in mijn hoofd perfect bedacht dankzij Pinterest. Top!

Hoe ik erachter kwam dat ik Pinterestverslaafd was

Maar toen kwam het punt van dromen naar doen. En daar ging het gigantisch mis. Doordat ik zoveel mooie plaatjes had gezien, creëerde ik een bepaald beeld in mijn hoofd van hoe de bruiloft moest zijn. Een perfecte, Pinterest-waardige bruiloft. Toen we bezig waren met het regelen van dingen, stuitte ik steeds op hetzelfde probleem. Bijna niets klopte met het beeld in mijn hoofd. Niets voldeed aan mijn verwachtingen en dat frustreerde mij. Vooral de locatie van de dag vormde een probleem. We hadden een bepaald budget opgesteld en de locaties die ik mooi vond vielen er ruim buiten en waren logistiek gezien niet handig.

Het vinden van een trouwjurk ging ook niet goed van start. Na een bezoek aan een bruidswinkel zakte me de moed al in de schoenen. Mijn droomjurk met dit budget zou ik nooit vinden! Ook het uitzoeken van een fotograaf ging moeizaam. Ik voelde de opties beperkter worden en ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt dat het perfecte plaatje in mijn hoofd niet haalbaar was. Het zag er niet uit zoals op Pinterest. Ik werd er sip van en toen pas besefte ik dat ik eigenlijk Pinterestverslaafd was. Ik kon de bruiloft en Pinterest niet meer los van elkaar zien.

Waar ben ik mee bezig?

Gelukkig  zette mijn aanstaande mij met beide benen op de grond (daarom passen we goed bij elkaar denk ik). Waar was ik mee bezig? Waar ging het nou om? Of de receptiezaal wel mooi genoeg versiert zou zijn, net zoals op Pinterest? Of de lunch wel Pinterest-waardig was? Nee! Het gaat erom dat wij voor elkaar kiezen en het ja-woord aan elkaar willen geven. We willen samen zijn met onze families en vrienden en daarvan kunnen genieten. Met dat voor ogen hebben wij samen een prachtige bruiloft gehad, met een super fijne locatie, met een toffe fotograaf en met een prachtige jurk. En of het een Pinterest-waardige bruiloft was? Daar denk ik niet eens meer over na…

Foto: Unsplash / Bruno Gomiero