Ik heb voor mijn bruiloft een behoorlijk budget apart gezet voor decoratie. Ik ben gek op mooie details! Toch speur ik vooral naar de goedkope opties. Mijn tips voor goedkope én originele aankleding voor je bruiloft deel ik graag.

Glas

We zijn al een paar maanden glas aan het verzamelen. Ik bewaar vooral de groene wijnflessen en bierflesjes (we gebruiken veel groen in onze bruiloft). Maar ook doorzichtig glas spaar ik als een malle, en ja, ik koop er soms zelfs specifieke producten voor (hallo cheesecake dessert van Albert Heijn!). Glas is ideaal om bloemen en kaarsen in te zetten, en een ideale oplossing voor goedkope aankleding van je bruiloft.

De kringloopwinkel

Mijn verloofde en ik struinen regelmatig kringloopwinkels af voor mooie spullen. We hebben ondertussen al een behoorlijke voorraad kandelaren en kleine kaarsenstandaards. Maar ook fantastische zilveren schalen en jaren ’20 whisky flessen. En dat voor gemiddeld 2 euro per stuk. Kassa!

Planten

Een paar weken geleden is een vriendin van mij getrouwd, en voor de trouwceremonie hebben we de tuinwinkel leeg geshopt, haha! Maar planten zijn een perfecte decoratie voor je bruiloft. Of je ze nu neerzet ter decoratie, of weggeeft als bedankjes (of allebei).


Foto: Unsplash.com

Creatieve webwinkels

Nederland heeft tegenwoordig een heleboel toffe webwinkels waar je de meest originele decoratie voor je bruiloft kunt vinden. De leukste shops? Dat zijn natuurlijk mijn Lievelingsleveranciers. Check ze hier. 

De goudmijn in het bos

Trouw je in de herfst of winter? Dan is het bos je beste vriend! Verzamel oude takken (leuk om glitterspray overheen te doen), kastanjes en dennenappels. ‘Ken’ je de boswachter? Vraag dan eens wanneer ze snoeien, dat scheelt je een heleboel werk.

DIY

Oftewel, Do It Yourself. Zeker als je veel tijd hebt is zelf doen de goedkope (en leuke) optie. Op internet zijn zoveel DIY’s te vinden!

Coverfoto: Nienke van Denderen