De voorbereidingen van je bruiloft kun je zo uitgebreid en stressvol mogelijk maken als je zelf wilt. Dus wat is er nu leuker dan samen met je lief even uit alle stress vertrekken en op pad gaan? Wij maakten vier citytrips en laten je alle leuke winkeltjes en leveranciers zien die er in die stad te vinden zijn. De tweede stop is Groningen.

Almies Bakery

‘This is where the magic happens’, hoor je vaak over de slaapkamer van een huis. Maar bij Alma Streefkerk gebeurt de magie in de keuken, daar komen namelijk al haar handgemaakte bruidstaarten tot stand. “Ik ben acht jaar geleden door een vriendin gevraagd om haar bruidstaart te maken. Dit viel zo erg in de smaak, dat ik door ben gegaan. Inmiddels is dit dus uitgegroeid tot Almies Bakery”. Alma laat zich bij het maken van taarten graag inspireren door de natuur. “Ik omschrijf mijn stijl als romantisch. Ik hou van fijne fragiele details zoals bloemen. Verder hou ik erg van pasteltinten”, legt ze me uit. Ondertussen heeft Alma brownies op tafel gezet. We smikkelen ervan en Alma vertelt verder. “Wanneer een bruidspaar een taart door mij willen laten maken dan komen ze eerst bij mij thuis voor een proeverij. Dan bespreken we alles; van de kleuren van de taart tot hoe laat hij op locatie moet zijn. Vervolgens ga ik aan de slag.” Naast taarten maken schrijft Alma ook voor het magazine Mjam taart.

Almies Bakery Groningen Almies Bakery Groningen2

AnouschkaRokebrand-almies-bakery-bruidstaart
Foto: Anouscka Rokebrand

Ik stap weer op de bus en vertrek naar het stadscentrum van Groningen. Wanneer je vanaf de Grote Markt naar achteren loopt, kom je op de Vismarkt. Vandaag is er markt. Wanneer je langs de Albert Heijn loopt heb je aan je rechterhand de Oude Kijk in het Jatstraat. Hier zit de Holtbar, een koffietentje.

Holtbar Conceptstore

Ondanks het regenachtige weer staan de groene stoelen op het terras. Het raam wordt gesierd met de volgende quote; ‘Throw kindness around like confetti’. Ik werd er meteen vrolijk van! Wanneer ik naar binnen stap heten twee vrouwen me hartelijk welkom. Ik bestel mijn cappuccino en verwen mezelf met een stukje red velvet cake; een van mijn favoriete zoetigheden om heerlijk mee te zondigen. Ik neem plaats en kijk eens goed om me heen. In het midden staat een tafel met allemaal mooie spulletjes; sieraden, veren, schoonheidsproducten en sokken, je kan het zo gek niet bedenken. En het leuke is; je kan het ook op je bruiloft gebruiken. Ik ben bijvoorbeeld helemaal fan van de glazen kistjes; perfect om jullie ringen in te vervoeren! Nadat alles achter mijn kiezen zit verwonder ik me over al het moois. Bekijk de foto’s maar en je weet precies wat ik bedoel!

Holtbar Groningen 11Holtbar Groningen 10 Holtbar Groningen 3
Holtbar Groningen 1 Holtbar Groningen 2
Holtbar Groningen 4
Holtbar Groningen 5
Holtbar Groningen 6

Martinitoren

Voor de echte actievelingen onder ons kun je natuurlijk altijd nog de Martinitoren op! Hét beeld van Groningen. Ik kocht een muntje voor twee euro bij het VVV kantoor en begon mijn tocht. En een tocht, dat was het. Met veel geheig, gepuf en mezelf afvragend waarom ik niet een keer werk maak van mijn conditie, kom ik boven. Ik kan niet bepaald op adem komen van want voordat ik het weet sta ik tussen de klingelende klokken. Op het randje van Groningen kunnen ze het horen, en ik sta er pal naast. Maar wauw, wat is dat uitzicht prachtig! Het is het helemaal waard. Door het regenachtige weer, hangt er een soort mysterieus deken over de stad heen. Wanneer het weer echt omslaat, besluit ik om mijn beiden voeten weer op de vaste grond te zetten.

Martinitoren 4

Ik loop een paar stappen de grote mark op en ga naar het allerfijnste winkeltje van Groningen.

Sostrene Grene 13

Sostrene Grene

Deze winkel is echt -by far- mijn favoriete winkel. De winkel komt oorspronkelijk uit Denemarken, maar zit inmiddels al in verschillende steden in Nederland. Het is een interieur en design winkel en zit aan de Grote Markt. Ze hebben er immens veel spulletjes; lintjes voor corsages of voor op de auto of kleine kleurboekjes om de koters tijdens de ceremonie stil te houden. Inpakpapier, boekjes, pompoms, vlaggetjes en ga maar door! Wanneer je in de buurt bent moet je hier sowieso naar binnen.

Sostrene Grene 2 Sostrene Grene 1
Sostrene Grene 4
Sostrene Grene 5 Sostrene Grene 3
Sostrene Grene 6
Sostrene Grene 10

Ondanks het regenachtige weer is Groningen een prachtige stad. Van schattige winkeltjes tot het beklimmen van de Martinitoren; je vermaakt je er prima! Zeker een aanrader dus om een keertje lekker heen te gaan met je lief. En weet je wat ook een toffe stad is? Apeldoorn! Je leest hem in de volgende citytrip.