Het is voor ons altijd bijzonder om bruiloften met jullie te mogen delen. Maar het is extra bijzonder als het de bruiloft is van iemand waar we veel om geven. Vol trots laten we jullie dan ook de mooie bruiloft van Anouk (onze vormgever en fotograaf) en Peter zien!

De foto’s zijn gemaakt door Selahphotography.

Anouk-&-Peter---Shoot-100Anouk-&-Peter---Shoot-123Anouk-&-Peter---Shoot-134DSC_4980DSC_5036DSC_5029DSC_5019DSC_5020

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Voor ons was trouwen iets wat we beiden sowieso een keer wilden doen. We wilden samen een verbintenis aangaan die verder gaat dan alleen verliefd zijn op elkaar. Door elkaar te beloven trouw te blijven voor de rest van ons leven beloof je eigenlijk voor de rest van je leven voor elkaar te kiezen. Ook op momenten dat het moeilijk is en je misschien niet meer verder wil. Vooral in een samenleving waarin iedereen voor zichzelf leeft en waarin individualisme heel normaal is.
En natuurlijk houden we zielsveel van elkaar en willen we gewoon voor altijd bij elkaar blijven! ;)

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik heb mijn trouwjurk gevonden via lightinthebox. Ik was verliefd geworden op een jurk van Reem Acra maar het was al direct duidelijk dat ik deze nooit zou kunnen kopen vanwege het enorme prijskaartje (€5000,-). Ik ben een paar keer wezen passen bij leuke zaakjes maar de Reem Acra jurk bleef in mijn hoofd hangen. Uiteindelijk vond ik een soortgelijke jurk op lightinthebox.nl. Deze heb ik direct besteld en vervolgens heb ik hem laten vermaken zodat hij perfect zat!

Anouk-&-Peter---Ochtend-6Anouk-&-Peter---Ochtend-7Anouk-&-Peter---Ochtend-52Anouk-&-Peter---Ochtend-54Anouk-&-Peter---Ochtend-12Anouk-&-Peter---Ochtend-28Anouk-&-Peter---Ochtend-39Anouk-&-Peter---Ochtend-89Anouk-&-Peter---Ochtend-36Anouk-&-Peter---Ochtend-13Anouk-&-Peter---Ochtend-138Anouk-&-Peter---Ochtend-133

Hoe zag jullie dag er uit?
We hebben onze bruiloft een heel weekend gevierd in de Ardennen gevierd. Op vrijdag kwamen alle gasten naar de locatie in Daverdisse. We hebben die avond een spel gespeeld en lekker bij een vuurtje gekletst en drankjes gedronken. Op zaterdag ochtend gingen de mannen mountainbiken. Het was lekker weer dus de rest heeft lekker buiten genoten van de zon en spelletjes gespeeld. Daarna begonnen de voorbereidingen voor de ceremonie, Peter & ik gingen foto’s maken in een bos vlakbij en daarna begon de ceremonie. Na de ceremonie was er tijd voor een toast en felicitaties en we hebben natuurlijk wat foto’s gemaakt met vrienden en familie. Daarna zijn Peter en ik nog even weggegaan voor wat foto’s bij zonsondergang. De bbq werd intussen aangedraaid en we konden na de foto’s lekker aanschuiven voor een relaxte bbq. De rest van de avond kwamen er nog wat stukjes en hebben we genoten van het lekkere zomeravondje met muziek, een vuurtje en sigaren (voor de mannen ;).

Op zondag hebben we lekker uitgeslapen en samen gebruncht. Begin van de middag zijn we met z’n allen teruggereden en hebben wij nog een kerkdienst gehad in Utrecht (de metaalkathedraal). Daarna hebben we een korte receptie gehad en zijn we lekker naar huis gegaan om te slapen!

Anouk-&-Peter---Shoot-7Anouk-&-Peter---Shoot-39 Anouk-&-Peter---Shoot-37 Anouk-&-Peter---Shoot-18 Anouk-&-Peter---Shoot-1 Anouk-&-Peter---Ceremonie-58 Anouk-&-Peter---Ceremonie-10 Anouk-&-Peter---Ceremonie-12 Anouk-&-Peter---Ceremonie-28Anouk-&-Peter---Ceremonie-52 Anouk-&-Peter---Ceremonie-69 Anouk-&-Peter---Ceremonie-98 Anouk-&-Peter---Ceremonie-106

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Mijn jurk was uiteindelijk erg goedkoop, en Peter zijn pak was ook niet erg prijzig. Daarnaast hebben we vrijwel alle catering zelf geregeld. Er waren 2 vrienden van mijn ouders mee die het leuk vinden om lekkere dinertjes voor te bereiden. Zij hebben alle catering uitgedacht en verzorgd. We hebben zelf alle boodschappen gedaan.

En waarop juist niet?
De locaties! Het leek ons awesome om een heel weekend te genieten van onze vrienden en familie daarom hebben we gekozen voor een mooie omgebouwde boerderij in België. De locatie was niet goedkoop maar het was het wel helemaal waard! Op zondag hebben we de metaalkathedraal afgehuurd voor onze kerkdienst. Ik vond een fotograaf en videograaf ook heel erg belangrijk dus daar hebben we ook niet op bespaard.

Anouk-&-Peter---Ceremonie-127 Anouk-&-Peter---Ceremonie-121 Anouk-&-Peter---Ceremonie-125 Anouk-&-Peter---Ceremonie-124 Anouk-&-Peter---Ceremonie-144 Anouk-&-Peter---Ceremonie-182 Anouk-&-Peter---Ceremonie-178 Anouk-&-Peter---Ceremonie-175 Anouk-&-Peter---Ceremonie-6 Anouk-&-Peter---Diner-100 Anouk-&-Peter---Diner-101 Anouk-&-Peter---Groepfoto's-28 Anouk-&-Peter---Groepfoto's-35

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Het meeste heb ik zelf gemaakt (De stoffen slingers heb ik gemaakt met stof van de kringloopwinkel, varens heb ik geplukt samen met mijn moeder en zusjes) of gekocht bij een kringloopwinkel (oude boeken, vaasjes, glazen flessen en lijstjes). Het prikkabel heb ik gekocht via marktplaats.

Anouk-&-Peter---Diner-120 Anouk-&-Peter---Diner-123 Anouk-&-Peter---Diner-124 Anouk-&-Peter---Diner-129 Anouk-&-Peter---Diner-131 Anouk-&-Peter---Diner-134 Anouk-&-Peter---Diner-135 Anouk-&-Peter---Diner-146 Anouk-&-Peter---Diner-149 Anouk-&-Peter---Diner-151 Anouk-&-Peter---Diner-163

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Blijf niet te doorzoeken naar alle keuzes die je wel niet kunt maken. Dat kost je zo extreem veel energie. De trouwbranche is zo enorm uitgebreid, je kunt werkelijk alles krijgen voor je bruiloft. Ik denk dat het goed is om een duidelijk beeld te hebben van wat je wilt, keuzes maken is dan veel makkelijker. Wij hebben onze bruiloft in 5 maanden geregeld (we hebben eind maart besloten te gaan trouwen en in augustus trouwden we). Doordat we niet zoveel tijd hadden moesten we snel keuzes maken. Het is denk ik ook belangrijk om realistisch te blijven. Zijn dingen haalbaar in de tijd die je hebt en plan genoeg tijd voor de laatste details. De eerste weken dat we besloten te trouwen heb ik al het grootste gedeelte van de decoratie verzameld en gemaakt. Daardoor kon ik mijn tijd de laatste weken in andere belangrijke dingen steken.

Anouk-&-Peter---Kerk--103 Anouk-&-Peter---Kerk--107 Anouk-&-Peter---Kerk--111 Anouk-&-Peter---Kerk--129 Anouk-&-Peter---Kerk--134 Anouk-&-Peter---Kerk--138 Anouk-&-Peter---Kerk--146 Anouk-&-Peter---Kerk--162 Anouk-&-Peter---Kerk--163 Anouk-&-Peter---Kerk--167 Anouk-&-Peter---Kerk--168 Anouk-&-Peter---Kerk--169 Anouk-&-Peter---Kerk--220 Anouk-&-Peter---Kerk--247

Lijstje van vendors:
Fotograaf: Selahphotography
Videograaf: Avishafilm
Locatie: Au dessus du bie in de Ardennen
Kerk: De Metaalkathedraal in Utrecht.
Jurk: Lightinthebox.com
Pak: Asos.com