De kus, de liefde, het totaalplaatje, maar ook de details van je bruiloft zijn herinneringen die je nooit meer wilt vergeten. Een goede fotograaf EN videograaf inschakelen voor jullie grote dag is daarom de investering meer dan waard. Lees in deze blog wat de voordelen zijn en waar je op moet letten.

De eerste stap is zoeken naar een stijl die jullie echt mooi vinden. Plan een gezellige avond met je verloofde en laat je inspireren door persoonlijke real weddings en styled shoots. Een groot voordeel van een videograaf en een fotograaf op je bruiloft is dat je zelfs kan kiezen voor twee stijlen. Wat best handig kan zijn als jij en je lief allebei wat anders willen. Als er eenmaal een keuze gemaakt is, kan de zoektocht naar de juiste fotograaf en videograaf beginnen.

Trouwfotograaf en trouwvideograaf in duo of apart boeken

Iedere trouwfotograaf en trouwvideograaf heeft zijn eigen stijl en werkt op zijn eigen manier. Het is daarom belangrijk dat ze weten met wie ze werken. Tegenwoordig zijn er ook een hoop fotografen en videografen die samenwerken. Bijvoorbeeld Joke en Jacqueline, zij zijn als duo te boeken en zijn onze lievelingsleverancier als ‘Pindakaas Productions’. “We doen allebei ons eigen ding, maar ons werk past wel goed bij elkaar”, vertelt Joke.

Het is verder handig om rekening te houden met de tijd. Een bruidsshoot duurt bijvoorbeeld langer, omdat je niet tegelijkertijd kan filmen en fotograferen. Hoeveel langer is afhankelijk van de shoot en kan je altijd bespreken, meestal duurt het een half uur langer dan wanneer je alleen zou fotograferen.

Goed samenwerken en duidelijke communicatie

De videograaf en fotograaf zijn meestal heel de dag aanwezig, of in ieder geval een groot gedeelte van de bruiloft. Het is dus echt belangrijk dat jullie een klik met hen hebben. Het draagt allemaal bij aan de sfeer van de dag, en een ontspannen sfeer levert weer prachtbeelden op. Ook een goede samenwerking tussen de fotograaf en videograaf is van belang. Duidelijke communicatie speelt hierin een grote rol. Tijdens een bruidsshoot kan je regisseren, maar dat is tijdens de ceremonie bijvoorbeeld niet mogelijk. Een duo werkt meestal met een gezamenlijke planning en dat scheelt vaak een hoop. “We kennen elkaar en zijn goed op elkaar ingesteld. Een blik is voldoende om elkaar te begrijpen”, vertelt Joke over de samenwerking met Jacqueline.

Een leven lang plezier

Het organiseren van een bruiloft kost echt een hoop tijd. Je moet ontzettend veel regelen: van de aankleding tot aan het menu. Als de grote dag eindelijk is aangebroken rest er niets meer dan genieten. Of je bruiloft nou één dag duurt of drie dagen: de tijd lijkt altijd voorbij te vliegen. Maar van je foto’s en film heb je een heel leven plezier. Op video komen vaak andere dingen naar voren dan in een foto. De fotograaf en videograaf kunnen hetzelfde moment vanuit verschillende posities vastleggen. Dit vormt samen een geweldig compleet plaatje. Een ander groot voordeel van film is dat het een lopend verhaal vertelt met tekst en/ of geluid. Het mooie aan foto’s is dat ze tastbaar zijn, je bewaart ze in je trouwalbum of je geeft ze een mooi plekje in huis. En hoe fijn is het om over tien jaar samen met je lief (plus misschien offspring) weg te zwijmelen bij jullie trouwfilm en trouwfoto’s?!

Ben je ondertussen overtuigd dat je graag een duo wilt boeken? Kijk dan zeker eens bij Pindakaas Productions.