Vroeger keek ik altijd naar ‘MTV cribs’. Zo’n programma waar een celebrity zijn megahuis liet zien. Aankomend bij de slaapkamer zeiden ze dan altijd, ‘and this is where the magic happens’. Hoe moet je je slaapkamer inrichten voor die ‘magic’? Daar geef ik je graag tips voor.

Is jullie slaapkamer een plek waar je graag met z’n tweeën bent? Of ben je daar eigenlijk totaal niet mee bezig? Het kan voor jullie seksleven dan best een idee zijn om eens te kijken naar dat kamertje. Een romantische slaapkamer inrichten kan namelijk echt een boost geven! Let daarbij op de volgende punten:

Lekker bed

Oh wat kan een lekker bed veel verschil maken! Bijvoorbeeld zo’n heerlijk zacht hotelbed met fluffy kussens… Ja, dat helpt voor mij wel mee aan de intimiteit. Hebben jullie kinderen? Trakteer jezelf dan op een kraakvrij bed. Je kunt je dan ongestoord laten gaan (oké, nog steeds niet helemaal, maar in ieder geval zonder gekraak). Ook beddengoed is belangrijk. Wij kwamen er na een poosje achter dat ons drukke beddengoed ons ontzettend onrustig maakte. Nu hebben we een heerlijk licht dekbedovertrek en dat scheelt enorm!

Slaapkamer inrichten - beddengoed 1
Dit dekbedovertrek is te koop bij Urban Outfitters en kost €135,-

Slaapkamer inrichten - Bed 2
Dit bed heeft extra opbergruimte. Ideaal om een nette slaapkamer te hebben en te houden! Je koopt dit bed voor €649,- bij Home24.nl.

Slaapkamer inrichten - beddengoed 2
Voor €20,- kun je in de wolken slapen…

Slaapkamer inrichten - Bed 1
Doe mij dit romantische bed! Dit bed kost je €679,- maar dan heb je ook wat…

Sfeer

Onze slaapkamer staat soms vol met ons grote, lompe wasrek. Zo ongezellig, een echte sfeerkiller. Je slaapkamer zou intimiteit moeten bevorderen, en als je wasmand, wasrek of strijkplank naast je bed staat denk je waarschijnlijk aan heel andere dingen. Zorg dus voor een fijne sfeer, een sfeer die ervoor zorgt dat je je op de ander kunt richten (om die reden hebben wij bijvoorbeeld ook geen televisie in de slaapkamer).

Slaapkamer inrichten - Sfeer 1
Glazen terraria zijn ontzettend mooi! Deze variant heeft ons hart gestolen. Voor €32,- hangt hij al bij jou in de slaapkamer…

Wel of geen foto’s?

Wil je graag foto’s in de slaapkamer? Goed idee! Denk alleen wel even na over wie je waar ‘hangt’. Je wilt niet ineens in de ogen van je schoonvader kijken terwijl jullie vrijen, toch?

Slaapkamer inrichten - foto's
Set van drie witte lijstjes €15,-

Sfeerverlichting

Ik denk dat er weinig mensen zijn die TL-buizen in hun slaapkamer ophangen, maar toch verbaas ik me nog wel eens over de saaie lampen in dat intieme kamertje. Lampen maken zo’n verschil! Investeer in goede sfeerverlichting en je zult zien dat de hele slaapkamer er van opknapt.

Slaapkamer inrichten - Sfeerverlichting 1
Deze lamp is echt mijn ULTRA favoriet! Somebody will get lucky tonight… Je shopt deze lamp voor €80,- bij Urban Outfitters.

Slaapkamer inrichten - Sfeerverlichting 2
Letters met lampen erin… Perfect voor op jullie bruiloft, maar ook perfect als sfeerverlichting in de slaapkamer. Dit &-teken koop je voor €132,- bij Urban Outfitters. Op zoek naar andere letters? Klik dan hier.

Schoon!

Dit zou wel eens één van mijn favoriete momenten kunnen zijn; in een schoon, net gewassen bed springen. Hee schatje, kom je erbij liggen? Geur kan voor mij sowieso een echte dealbreaker zijn (gevoelig neusje, tja…), ik scoor dus ook graag een paar geurkaarsen.

Huwelijksreis kaars
Mijn favoriete geurkaars van de Hema kost maar €4,-

Is jullie slaapkamer echt een favoriete plek? Of juist helemaal niet?