Dit stel plande na 10 jaar samen hun eigen droombruiloft. En dat vond de bruid zo leuk dat ze zich nu al aanbied als vrijwilliger bij vriendinnen, haha! Deze wil je even zien dus.

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
We waren al bijna 10 jaar samen toen mijn vriend mij vroeg. We wisten al een tijdje dat we voor altijd samen wilden zijn, maar dachten dat we de financiële kosten van een droombruiloft niet konden dragen. Vrienden van ons trouwden, waarbij wij ceremoniemeester waren, en tijdens de voorbereidingen kregen wij een goed beeld van de kosten en dachten wij, dit kunnen wij ook. Ook ging het, na een tijdje minder gegaan te zijn, erg goed met mijn school en dus zag ook de toekomst er rooskleurig uit. We hebben samen veel gepraat of we wilden trouwen en ik had eerlijk gezegd verwacht dat hij mij op ons 10-jarig jubileum in Disneyland zou vragen. Hij vroeg mij 2 maanden ervoor en de verassing was dus alsnog erg groot.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik was erg bang om te gaan zoeken naar een trouwjurk. Ik heb een grotere maat en ik was heel bang dat er voor mij geen jurk was. Ik heb naar verschillende grote bruidszaken in de omgeving Rotterdam gebeld en gemaild, maar werd nergens echt gerustgesteld. Toen kwam ik via google terecht bij EMB-fashion in Lelystad. Deze zaak heeft alleen maar jurken voor een grotere maat en ik wist dus zeker dat ik uit veel jurken zou kunnen kiezen. Omdat ik me hier toch erg druk over maakte, zijn mijn moeder en ik heel impulsief (mijn schoonmoeder had al een andere afspraak staan en kon helaas niet mee) 1,5 uur naar Lelystad gereden om jurken te passen. Het was ook echt de bedoeling om alleen te passen, maar bij de tweede jurk was het raak. Deze viel zowel mij als mij moeder in het rek gelijk op en was de eerste jurk die wij uitzochten en de tweede jurk die ik paste. Ik heb nog meerdere jurken daarna gepast, maar ik vergeleek al de jurken met deze jurk en toen wist ik dat dit hem was. Het is het model SON91612 van Sonsie by Veromia.

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
De dag ging zo ontzettend snel en ik vond alle onderdelen zo bijzonder. Als ik 1 moment moet kiezen is het de ceremonie. Het oplopen met mijn vader, het oplezen van de geloften en uiteindelijk het ja zeggen en elkaar de kus geven was zo speciaal en dat maak je (als het goed is) echt nooit meer mee.

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Ik had het goede idee gehad om duiven los te laten na de ceremonie. Dit was heel erg bijzonder en ik ben blij dat we het gedaan hebben, maar ik was degene die de duiven uit het mandje moest halen, omdat ik ze perse uit de hand wou loslaten. Een andere duivenkweker had mij verteld dat ze te snel hiervoor waren en dat je ze alleen vanuit een mandje kon loslaten. Ik was echter koppig en kwam bij een andere duivenkweker terecht. Hij mailde mij dat dit geen probleem was, echter verteld hij mij op de avond voor de bruiloft bij het ophalen dat ik erg snel en voorzichtig moest zijn. Ik was erg bang dat ik de duiven zou moeten pakken en dat het mis zou gaan en ze te vroeg weg zouden vliegen. Ook omdat dit voor het oog van iedereen gebeurde. Gelukkig ging alles goed en dit was een enorme opluchting. Tijdens het wachten op de first look was ik natuurlijk ook zenuwachtig, maar dit hoort er denk gewoon bij.

Mijn man was zenuwachtig voor de fotoshoot. Hij was bang dat het heel erg onnatuurlijk voelde, maar dit is hem alles meegevallen. Samantha (fotograaf) en Michelle (videograaf) zorgden voor zo’n ontspannen sfeer en het ging eigenlijk vanzelf. Ook was hij zenuwachtig voor de avond aangezien hij op het feest een nummer voor mij ging zingen. Tijdens zijn nummer ging het fout bij de DJ waardoor hij het zonder muziek moest doen, maar hij pakte dit echt op als een professional en dat maakte het extra bijzonder.

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Echt heel erg leuk! Er gingen voor ons wel een aantal dingetjes fout met leveranciers, maar de rest vond ik echt geweldig. Ik kon echt mijn droombruiloft plannen en vind het ook echt jammer dat ik dit niet nogmaals kan doen. Heb mezelf al aangeboden om te helpen als vrienden en schoonzusjes gaan trouwen.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Aantal daggasten, wat uiteindelijk heel fijn was. Hierdoor ontstond er echt even een rustmomentje bij het eten. Er waren genoeg mensen ook bij de ceremonie aanwezig (meer dan gedacht), dus alleen bij het eten hadden we minder mensen. Dit scheelde echt heel veel geld.

Onze trouwringen komen van Lucardi en zijn zilveren vriendschapsringen. Wij vonden veel ringen niet zo mooi en ik wilde geen ring met een steentje erin. We wilden niet perse goud en vonden staal of zilver ook goed en wilden niet €1000,- euro aan ringen uitgeven. Toen we deze zagen waren we verliefd. We waren uiteindelijk €77,- kwijt, inclusief graveren.

We hebben kleine dingetjes van ali-express gehaald zoals photoboothprops, mijn mans zakklokje, ons gastenboek, het ringendoosje, zegelwax+stempel, houten hartjes, juten slingers en de spullen voor de zakdoekdoosjes. Ik heb de bedankjes zelf gemaakt en deze kosten mij uiteindelijk €0,50 per stuk om te maken.

Verder hebben wij zaken gewoon goed vergeleken waardoor wij met de photobooth en auto uiteindelijk veel goedkoper uit waren. De videograaf is een vriendin van ons die onze bruiloft gefilmd heeft voor haar portfolio. Hierdoor hebben wij hier ook veel op bespaard.

En waarop juist niet?
De fotograaf is het gene wat wij bijna het allerbelangrijkst vonden. Wij hebben Samantha al geboekt voordat wij een locatie hadden. Hier zijn wij nu zo ontzettend blij mee. De foto’s zijn prachtig en die heb je voor altijd!

Onze bruidskleding werd grotendeels bekostigd door onze ouders, waardoor wij onze droomkleding konden kopen zonder al te veel op de prijs te letten. We hebben verder geïnvesteerd in de aankleding van de locatie. Ik ben van mening dat de decoratie de locatie net naar een ander niveau heeft getild en we hebben hier ook super veel complimenten voor gehad van gasten.

Wij hebben ook niet bezuinigd op de taart en cupcakes. Omdat we zo weinig daggasten hadden, vond ik het fijn om de ceremoniegasten een stuk taart aan te kunnen bieden. Ik kende Astrid al van school en ik wou perse een van haar taarten. We hebben hierdoor dus geen prijzen vergeleken.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Ik heb bepaalde dingetjes zelf gemaakt, zoals de zakdoekdoosjes, maar het meeste is verzorgd door Lovers&Creators. Mijn moeder had mijn ouderlijk huis ook versierd, wat een super leuke verassing was.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Omring jezelf met mensen waar je je fijn bij voelt. Je bent waarschijnlijk zenuwachtig, maar bij mij verdween dat compleet toen mijn Make Up Artist, Marloes, begon met mijn make-up en haar. Ik voelde mij zo op mijn gemak bij haar en zij heeft de ochtend voor mij zoveel makkelijker gemaakt. Hetzelfde geld voor de fotograaf en videograaf, deze mensen zijn de hele dag om je heen. Een shoot is ook best intiem, maar wij voelden ons zo ontzettend op ons gemak met hun dat het als vanzelf ging. En natuurlijk: Geniet! Het is echt zo voorbij.

Leveranciers:
Trouwlocatie: Restaurant Bergsche Plas
Fotograaf: Samantha Bosdijk
Videograaf: Michelle van der Jagt

Make up en haar: Marloes Steenwijk
Bruidstaart: Astrids Bakkerij
Bloemen: Roosmarijn Bloembinders
Decoratie: Lovers & Creators
DJ: Raimond Overdevest
Duiven: Bruidsduiven Barendrecht