Je ziet het meteen bij de eerst foto, de bruiloft van Tjeerd en Maartje is een magische bruiloft! De prachtige foto’s in het bos hebben iets sprookjesachtigs over zich. Maar ook de rest van de dag ziet er magical uit! Foto’s van Suegraphy.

Bruiloft-tjeerd-en-maartje-1 Bruiloft-tjeerd-en-maartje-2

Wanneer zijn jullie getrouwd?
De bruiloft was op 17 juli 2014, een mooie zomerdag. Een paar weken daarvoor waren we al op het gemeentehuis getrouwd om op de zeventiende echt een relaxte dag te kunnen hebben. We konden daardoor wat later beginnen, en hadden ’s middags nog tijd voor gezelligheid met de gasten.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
De trouwjurk heb ik gevonden in een zaakje in Zutphen dat ging stoppen. Alle jurken die ze hadden hingen uitgestald, ook de jurken die in het verleden nooit verkocht waren. M’n moeder vond een vreemd exemplaar uit de jaren zeventig. Spierwit en erg truttig. Toch zag ik er wat in. Hij koste niet veel en we waren wel in voor avontuur, dus besloten we hem mee te nemen. Thuis heb ik meteen de roezeltjes van de halslijn geknipt en de mouwen korter gemaakt. Om de kleur wat op te warmen hebben we de jurk in een bad met theewater gelegd. Dat was enorm spannend omdat we geen idee hadden hoe hij er uit zou komen. Uiteindelijk is het echt mijn jurk geworden en heb ik er van genoten om hem te dragen.

 

Bruiloft-tjeerd-en-maartje-3 Bruiloft-tjeerd-en-maartje-4 Bruiloft-tjeerd-en-maartje-5 Bruiloft-tjeerd-en-maartje-6 Bruiloft-tjeerd-en-maartje-7

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Door op een gratis moment te trouwen hebben we kosten voor het gemeentehuis bespaard. Het scheelt je al snel een paar honderd euro, maar het is een afweging die je goed moet maken. Je kunt namelijk naast je getuigen geen gasten meenemen.

En waarop juist niet?
Bij het kiezen van een fotograaf zijn we voor kwaliteit gegaan. We vinden mooie foto’s allebei belangrijk en wilden graag dat de sfeer van onze dag goed vastgelegd werd. De foto’s blijven, en zij kleuren ook voor een deel je herinnering. Nu we het album hebben ben ik extra blij met het werk dat de fotografe heeft geleverd. Ik wist van te voren dat ze er iets moois van ging maken, en die verwachting heeft ze dubbel en dwars waargemaakt.

Bruiloft-tjeerd-en-maartje-8 Bruiloft-tjeerd-en-maartje-9 Bruiloft-tjeerd-en-maartje-10 Bruiloft-tjeerd-en-maartje-11 Bruiloft-tjeerd-en-maartje-12 Bruiloft-tjeerd-en-maartje-13

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Ik ben gek op knutselen en ben dus helemaal los gegaan voor de bruiloft. Dit maakte het toeleven naar de bruiloft zo veel leuker! Ook mijn moeder en zusje zijn flink aan het werk geweest. Zij hebben voor alle daggasten weddingwands gemaakt. Voor veel versiering heb ik twee kleuren lint gebruikt en met gouden details gewerkt, ik heb geprobeerd dit op verschillende plekken te laten terugkomen.

Hebben jullie iets speciaals geregeld voor de kinderen op de bruiloft?
Het feest was op een boerderij met veel ruimte er om heen. De kinderen konden zich vermaken met skelters, bellenblaas en een schommel. ’s Avonds hebben de kinderen lekker gevoetbald.

Bruiloft-tjeerd-en-maartje-14 Bruiloft-tjeerd-en-maartje-15 Bruiloft-tjeerd-en-maartje-16

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Als bruid heb je vaak al een droomplaatje in je hoofd van hoe jouw dag er uit moet zien. Dat plaatje is leuk bij het voorbereiden, maar probeer het op de dag zelf los te laten. Als je steeds wilt dat alles perfect gaat, wordt het geen leuke dag. Uiteindelijk vier je die dag de liefde, mijn tip is om dat niet te vergeten.

Bruiloft-tjeerd-en-maartje-17 Bruiloft-tjeerd-en-maartje-18

De foto’s zijn van Suegraphy.