Dat je met een herfstbruiloft ook prachtig mooi weer kunt hebben bewijst de bruiloft van Marten en Erika maar weer eens. En dan de combinatie met gekleurde herfstbladeren… Prachtig!

Marten♡Erika072Marten♡Erika040 Marten♡Erika088

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Vanuit onze christelijke overtuiging en na 3 jaar relatie vonden we het tijd om onze liefde voor elkaar voor eeuwig vast te leggen. We willen voor altijd bij elkaar blijven in mooie en moeilijk tijden. Trouwen was voor ons dan ook een logische vervolgstap, wat we in het bijzijn van vrienden en familie wilden doen.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Vanaf het moment van verloven heb ik menig dag gespendeerd aan het opdoen van inspiratie op internet en in bladen. Omdat ik het zonde vond om veel geld te besteden aan een nieuwe jurk die ik maar 1 dag droeg ben ik rond gaan kijken naar andere opties. Ik ben uiteindelijk in een winkel in Zwolle beland waar jurken van vorige seizoenen werden verkocht. Hier vond ik een mooie jurk. Alleen omdat ik graag banden over mijn schouders wilde in plaats van halter heb ik de jurk laten aanpassen. Uiteindelijk heb ik dus samen met de coupeuse een unieke jurk gecreëerd.

Marten♡Erika102 Marten♡Erika117 Marten♡Erika118 Marten♡Erika119 Marten♡Erika135 Marten♡Erika153 Marten♡Erika156 Marten♡Erika171 Marten♡Erika173 Marten♡Erika198

Hoe zag jullie dag er uit?
Vanaf dag 1 van de voorbereidingen waren we het er samen over eens dat onze dag rust moest uitstralen. Verschillende locaties en trouwen in het gemeentehuis was dan ook niet aan ons besteed. Onze ontmoeting was in onze woonplaats Groningen en de rest van de dag was geheel verzorgd op locatie. De enige uitstap die we hebben moeten maken was naar de kerk, die gelukkig 500 meter verderop stond. Na de ceremonie hebben we getoost en de taart aangesneden. Daarna konden we borrelen en hebben we foto’s met onze daggasten gemaakt. Na het diner hebben wij ons huwelijk laten inzegenen in de kerk. Na de kerk hadden wij een korte ceremonie en hebben onze familie en vrienden ons flink voor gek gezet door middel van stukjes. Omdat wij beiden wel van een feestje houden, hadden we ’s avonds een dj gehuurd. Alle elementen die we belangrijk vonden zaten in deze dag. Aan het einde van het feest werden we uitgezwaaid en konden we richting ons bruidshuisje naast de locatie. Hier hebben we de dag heerlijk afgesloten met een glas prosecco in de voorverwarmde jacuzzi.

Marten♡Erika216 Marten♡Erika220 Marten♡Erika227 Marten♡Erika300 Marten♡Erika342

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Op de auto, omdat niemand ons in de trouwauto aan zag komen rijden hebben we besloten om de auto van onze vader te lenen. Hier hebben we voor het idee nog wel wat strikjes op gedaan, om het wat op te fleuren. Ook hebben we bezuinigd op de trouwkaart, deze hebben we zelf ontworpen en via een drukkerij laten bedrukken. Ook de save the date’s hebben we via de mail gestuurd. We hebben ook niet veel geld in versieringen gestoken, omdat de locatie zelf al genoeg charme uitstraalde. Voor het feest hebben we gevraagd of een vriend van ons foto’s wilde maken, omdat dit flink zou schelen in de kosten van een fotograaf.

En waarop juist niet?
Op de ringen hebben we absoluut niet bezuinigd. Een ring draag je voor het leven, en hier hebben we dan ook flink wat geld in gestoken. We hebben uiteindelijk gekozen voor een eigen ontwerp. Ook vonden we het belangrijk om onze dag visueel te kunnen herinneren. De fotografe heeft vanaf de ontmoeting tot na de kerkdienst alle elementen perfect vastgelegd.

Marten♡Erika394 Marten♡Erika413 Marten♡Erika418 Marten♡Erika459 Marten♡Erika501Marten♡Erika092 Marten♡Erika503 Marten♡Erika536 Marten♡Erika606

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
In de aanloop voor de bruiloft heb ik langzamerhand wat kleine versieringen gekocht. Ook via Pinterest waren hier vele ideeën in te vinden. Via internet heb ik het één en ander besteld zoals bordjes: mr/ms die tijdens de ceremonie en in de kerk aan onze stoelen hingen. Tijdens het diner hebben we het simpel gehouden en alleen gekozen voor decoratie in de vorm van bloemen. De vaasjes waren gebruikte glazen potjes, welke ik in de loop der tijd verzameld had. Via een nicht hadden we nog een hele doos met allemaal glazen potjes met lintjes eromheen en waxinelichtjes erin gekregen, welke bij de kerk en ’s avonds buiten op locatie net dat beetje extra sfeer gaven.

Marten♡Erika663 Marten♡Erika680 Marten♡Erika688 Marten♡Erika692 Marten♡Erika724 Marten♡Erika726 Marten♡Erika800 Marten♡Erika811 Marten♡Erika877Marten♡Erika859

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Ga bij het passen van trouwjurken voor het ultieme ‘ say yes to the dress’ moment. Het lijkt cliché, maar dit gevoel heb ik uiteindelijk pas gehad toen de jurk met alle aanpassingen af was, wat wel een beetje aan de late kant was. Ik zou bruiden dan ook aanraden om meerdere winkels langs te gaan om jurken te passen. Maak je bruiloft vooral eigen, en geef er een persoonlijke touch aan. Zo hadden wij bijvoorbeeld tijdens het feest potjes met sigaretten staan(zoals ze vroeger op feestjes ook altijd hadden). Ook had ik een fotoslinger gemaakt met foto’s uit onze verkeringstijd. Ga vooral veel speuren op Pinterest, hier staan tal van leuke ideeën. Tijdens de voorbereidingen mag je af en toe best een bride-zilla zijn, het is jouw dag en deze moet dan ook zijn zoals jij het wilt, zolang je op de dag zelf maar alles los kan laten. Als laatste wil ik meegeven om vooral te genieten van de voorbereidingen; speuren op het internet, de openingsdans voorbereiden, en de avondjes met de ceremoniemeesters. Maar neem ook af en toe een avondje bruiloft-vrij om even van elkaar te genieten.

Lijstje van vendors:
Fotografe: Anouk Wubs Photography
Locatie: Landgoed Westerlee
Bloemen: Mash Groningen
Trouwringen: De goudspecialist
Sieraden: Swarovski
Trouwjurk: Dynasty Bruidsmode
Trouwpak: The society shop
Taart: Landgoed Westerlee