Een buitenbruiloft plannen in 4,5 maand? Het was een flink karwei, maar met hulp van vrienden en familie is het Eveline en Atse gelukt.

Buitenbruiloft 1 Buitenbruiloft 2 Buitenbruiloft 3 Buitenbruiloft 4 Buitenbruiloft 5 Buitenbruiloft 61---Voorbereidingen&ontmoeting_035 1---Voorbereidingen&ontmoeting_041

Wanneer zijn jullie getrouwd?
We zijn getrouwd op 13-09-2014, op Eveline haar 29e verjaardag. We zijn 4,5 maand na het aanzoek getrouwd. Dit omdat we het zo jammer vonden als we lang moesten wachten op dit grote feest. En we wilden nog graag mooi weer hebben. Ondanks dat iedereen sceptisch was en zich zorgen maakte of er een backup-plan was voor wanneer het zou gaan regenen (het was een bruiloft in de open lucht naast een oude boeren schuur), bleef Eveline volhouden dat het de mooiste dag van september zou worden. Uiteindelijk moesten de zonnebrillen en de zonnebrandcreme uit de tas gehaald worden; het was schitterend weer. We hadden iedereen voor de gehele dag uitgenodigd, dat vonden we heel belangrijk. Ook hebben we voor de familie huisjes geregeld zodat iedereen er het hele weekend aanwezig was. Het moest een informeel karakter hebben met goed eten, goed drinken en goede muziek.

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Atse vond dat het de hoogste tijd werd. We waren intussen al 8 jaar samen. Eveline had nooit de droom om te trouwen, maar als we wilden trouwen wilden we eigenlijk iets bij een oude boerderij met een biercantus en een varken aan het spit en een dikke party. We hebben hier uiteindelijk wel een iets andere invulling aan gegeven. Atse heeft mij in het weekend van ons 8 jaar samenzijn verrast met een weekend weg in de bossen en tijdens een geniale picknick op de perfecte plek in het bos. Op het moment dat ik aangaf dat ik super happy was, heeft hij mij (totaal onverwachts) ten huwelijk gevraagd. De eerste die het wist was de boswachter die kwam buurten omdat Eveline stond te huilen om te checken of het wel allemaal goed ging. Hij wenste ons heel veel geluk verder.

2---Reportage_034 2---Reportage_079 2---Reportage_055 2---Reportage_043

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
De meeste uren heb ik waarschijnlijk besteed aan het zoeken van een jurk (dramatisch!). Ik wilde geen ‘traditionele jurk’ en na 3 bruidswinkels tevergeefs bezocht te hebben (wat wel heel gezellig was) kwam ik al snel bij buitenlandse ontwerpers terecht. Ik heb zelfs in Parijs en in de PC gewinkeld, alle winkels afgezocht. Wekelijks kreeg ik de vraag (tot 1 maand voor de bruiloft) van vrienden heb je al een jurk gevonden!? Maar dat bleef tot het einde toe spannend.

Eigenlijk wilde ik een gekleurde jurk, maar dat is niet gelukt. Deze jurk heb ik uiteindelijk online gekocht op BHLDN. Een hele leuke website met allerlei super mooie jurken. Het is nogal duur om jurken te laten importeren, maar deze jurken zijn dan ook een stuk goedkoper. Bij het passen vond ik de jurk nog niet af en heb bij coupeuse Ayse uit Amsterdam West de rug uit de jurk laten knippen. Daarna was ik er heel blij mee.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We wilden alles zelf kunnen bepalen en het beste voor zo min mogelijk centjes. We hebben zelf de uitnodiging ontworpen en dat had eigenlijk niet toffer gekund. Het was een echte DIY bruiloft. Eveline heeft uren op internet gezocht naar inspiratie voor de aankleding en het eten en drinken. De ceremonie hebben we helemaal zelf bedacht en hebben daarmee de kosten voor een ambtenaar uitgespaard en het ook totaal eigen kunnen maken. Dat betekende ook dat we na onze huwelijksreis de maandag morgen om 9.15 gratis gingen trouwen op het gemeentehuis.

De locatie hadden we al snel gevonden. Eveline wilde in het bos trouwen en al na 1x googlen kwamen we op de locatie Erve Beverborg. De belangrijkste voorwaarde was dat het feest tot in de kleine uurtjes door kon gaan en waarbij we de catering zelf konden regelen. Het personeel, de DJ hebben wij geregeld via vrienden. De taarten zijn gebakken door Atse zijn zusje en een vriendin. De kaas en worst voor de borrel is Eveline persoonlijk in Frankrijk gaan uitzoeken en de BBQ werd verzorgd door onze getalenteerde topkok Jan Smink. Dat was erg bijzonder.

3---Ceremonie_001 3---Ceremonie_008 3---Ceremonie_007 3---Ceremonie_002

En waarop juist niet?
We wilden voor onze gasten dat het eten en drinken van topkwaliteit zou zijn. We hebben heel wat wijnen geproefd, dat was ook erg leuk om te doen. Uiteindelijk heeft een goede drankhandel in Steenwijk ons top geholpen en daar hebben we dan ook onze wijn ingekocht. De fusten bier hebben wij in Duitsland gehaald. De fotograaf hebben we ook niet op bespaard; we zijn heel blij dat RuudC de foto’s heeft gemaakt en het resultaat is dan ook dat we nu een heleboel mooie foto’s hebben. Het is ontzettend prettig met hem werken. Ook een huwelijksreis naar Bali leek ons een topplan en daar hebben wij dus niet op bespaard.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
We hebben bloemen en het bruidsboeket van Annemieke’s pluktuin. Dat waren prachtige veldbloemen voor weinig geld. Echt een aanrader. Eveline heeft veel versiering zelf gemaakt, zoals de kaarsen houders, het gastenboek, een wensfles, de photobooth, en de fotolijstjes met grappige teksten. Eveline wilde ook een eigen prieel bouwen. Hiermee heeft een vriend van ons geholpen om dit in elkaar te zetten. We hebben ook zelf de welkomst poster gemaakt. De prikkabels waren gehuurd bij een bedrijf. Veel versiering kwam verder van Dille en Kamille en online webshops en de Karwei en de Ikea. We hadden borden van palmbladeren van een mevrouw in Amsterdam west en het houten bestek van de Makro. Kortom, de versiering komt echt overal vandaan. De muziek is voor de sfeer ook heel belangrijk en voor de ceremonie en overdag en voor het feest had Eveline muzieklijsten samengesteld. Daar zat ook veel tijd in. We hadden de gasten gevraagd wat hun favoriete nummers waren.

3---Ceremonie_028 3---Ceremonie_120 3---Ceremonie_107 3---Ceremonie_102 3---Ceremonie_093 3---Ceremonie_089 3---Ceremonie_085 3---Ceremonie_037

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Eveline heeft veel gebruik gemaakt van Pinterest ter inspiratie. Maar het is wel heel belangrijk om hier je eigen draai aan te geven. De versiering zelf bedenken en kopen. Het creatieve proces was echt geweldig om te doen. De zaken rondom eten, drinken en het regelen van spullen hiervoor was echt een crime om zelf te regelen. Wij hebben bijvoorbeeld alle glazen, borden, bestek etc. allemaal zelf gekocht en het personeel zelf geregeld. Dat spaart misschien veel centen uit, maar is echt veel werk. Helemaal naast een fulltime baan en in een periode van maar 4,5 maanden. Wij hadden een team van familie en vrienden om alles in goede banen te leiden waar we ze ontzettend dankbaar voor zijn. Maar zelf ook op de dag zelf hebben wij nog veel gedaan en de volgende dag stonden we weer vroeg klaar om alles op te ruimen. De opbouw en het opruimen hebben we echt onderschat. Ook hebben we helaas een aantal ideeën door tijdsgebrek niet kunnen regelen. Als we de centen hadden, hadden we dat toch allemaal liever uitbesteed. Het is uiteindelijk echt hard werken geweest, 4,5 maand lang. Maar we zijn super blij dat we het gedaan hebben, aangezien het echt een magische dag was, het is echt een heel bijzondere ervaring.

De gouden tip: werk je eigen idee uit en houd daar aan vast!

4---Taart&groepsfoto's_001 4---Taart&groepsfoto's_051 4---Taart&groepsfoto's_050 4---Taart&groepsfoto's_048 4---Taart&groepsfoto's_026 4---Taart&groepsfoto's_021 4---Taart&groepsfoto's_010 4---Taart&groepsfoto's_002

Foto’s zijn van Ruud C fotografie.