Waar de meeste vrouwen de mooiste hakken uitkiezen om onder hun trouwjurk aan te doen, kies ik voor mijn oude vertrouwde Nike Air Max onder m’n trouwjurk. En daar heb ik zo mijn redenen voor.

Trouwen is voor mij nog lang niet aan de orde: ik ben net twee jaar gelukkig samen met mijn vriend. We wonen nu vier maanden samen en hebben het hartstikke naar ons zin met z’n tweetjes, maar over trouwen hebben we het nog niet. Maar aangezien ik een meisje ben, heb ik mijn droombruiloft al helemaal uitgestippeld. Een tiara, lange prinsessenjurk, heel veel glitters en… een paar gloednieuwe Nike Air Max.

Niet helemaal het soort schoenen dat je onder een trouwjurk zou verwachten, ik weet het. Toen ik het aan mijn moeder vertelde, wist ze ook niet wat ze hoorde. Een trouwjurk – en al helemaal het soort prinsessenjurk die ik zou willen – daar horen een paar mooie killerheels onder. Toch? Hoe hoger, hoe beter. Voor sommigen vrouwen misschien, maar voor mij niet.

Een waggelend eendje over ijs

Sterker nog, op dit moment draag ik zo weinig hakken, dat mijn vermogen om charmant op 15 centimeter te lopen inmiddels al aardig verminderd is. Of, laten we zetten, ik zie er uit als een waggelend eendje die over ijs probeert te lopen. En geloof me, dat is níet hoe ik er op mijn trouwdag uit wil zien, haha.

Mijn vriend en ik zijn bijna even lang. Hij is misschien 3 centimeter groter dan ik. Als ik hakken draag, ben ik dus een stukkie langer dan hij is. En natuurlijk vindt hij dat niet erg (sterker nog, hij vindt het alleen maar sexy als ik die zwarte hakken weer eens uit de kast trek), maar toch klopt het in mijn ogen niet. Mijn vriend hoort langer te zijn dan ik – dat is immers altijd al zo geweest.

Toen ik twee jaar geleden mijn vriend leerde kennen, rolde ik ook in een hele nieuwe muziekstijl. Hardstyle, om precies te zijn. En de schoenen die daar bij onlosmakelijk bij horen, zijn Nike Air Max. Het is een soort traditie: vrijwel iedereen die los gaat op de muziek, draagt deze schoenen. En dus kocht ik twee jaar geleden mijn eerste paar Nike Air Max. Zwart, grijs en wit. En ik was overtuigd: de schoenen lopen zó lekker.


Foto: iStock

Nike Air Max onder m’n trouwjurk, met glitter!

En daarom kom ik ook voor mijn trouwdag op Nike Air Max uit. De schoenen die ik al twee jaar lang draag, dag in dag uit. De schoenen waarvan ik inmiddels vijf paar heb, allemaal in verschillende kleurtjes. De schoenen waar ik gezamenlijk meer geld aan heb uitgegeven dan aan mijn laptop. En de schoenen die zo lekker lopen, dat ik ze het liefst elke dag zal blijven dragen.

Natuurlijk wil ik wel het liefste witte of ivoorkleurige Nike Air Max, speciaal voor de bijzondere dag. Met heel veel glitters. En het liefst ook nog met details die in m’n bruidsboeket terug komen. Ach, wat zullen we zeggen, een meisje mag dromen, toch?

Coverfoto: Unsplash / Kristian Olsen