Ik geloof niet in ‘the one’, de prins op het witte paard die je voor altijd gelukkig maakt. Volgens mij zijn het allemaal sprookjes die ons zijn aangeleerd in onze jeugd. Maar hoe zit het dan wel?

Daar zat ze dan, opgesloten in een toren, of verscholen achter een draak, misschien wel gevangen genomen door een boze stiefmoeder. En toch… Ik wist wat er zou komen. De prins op het witte paard die haar zou redden, haar zou kussen en waar ze vervolgens haar leven lang gelukkig mee zou zijn.

Sprookjes. Ik kan er nog steeds ontzettend van genieten, al is het nu met een ietwat realistischer blik. Want die prins op het witte paard, daar geloof ik niet meer in. Ooit dacht ik dat een man mijn leven compleet zou maken, en dat we dan voor altijd gelukkig zullen zijn.

Waar we denk ik de mist ingaan is het geloof dat alles wel goed komt als je eenmaal een leuke man aan de haak hebt geslagen en dat het allemaal vanzelf hoort te gaan. Zo’n relatie heb ik ooit ook gehad. Ik zat in een relatie waarin we het soms maar gek vonden dat we ruzie maakten, als je echt van elkaar houdt dan gaat het toch vanzelf? Alsof je in een sprookje bent beland?

En dat is dus precies waar ik niet meer in geloof. Een goede relatie heb je niet vanzelf, die prins op het witte paard komt niet zomaar aanwaaien, en ook geluk is niet vanzelfsprekend. Daar moet je keihard je best voor doen! Je prins is soms misschien meer een kikker, en zelf ben je vast ook niet altijd een prinses om draken voor te verslaan. Meer een vervelende tuttebel die voor de zoveelste keer weer eens ergens om begint te zeuren…

Maar betekent dat dan dat een relatie moeilijk is? Dat denk ik zeker niet. Want ook al geloof ik niet in een sprookjesrelatie, ik geloof zeker wel in magische momenten. Het moment dat hij je ten huwelijk vraagt bijvoorbeeld, of dat je knallende ruzie hebt en vervolgens in lachen uitbarst, of die heerlijke vakantie samen (waarvoor jullie eerst flink over de bestemming hebben zitten bakkeleien). Het leven is geen sprookje, en je hebt soms meer aan die gekke kikker dan een prins. En dat is eigenlijk maar goed ook!

 

Foto: Shutterstock