Als je deze prachtige foto’s ziet zal je niet snel denken aan een budgetbruiloft. Toch hebben Makien en Christian behoorlijk bespaard op hun uitgaven!

Budgetbruiloft-makien-christian-1 Budgetbruiloft-makien-christian-2 Budgetbruiloft-makien-christian-3bruiloft lotte 3

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
We wilden altijd al gaan trouwen. Een dag om te vieren dat je van elkaar houdt en dat delen met je meest dierbaren om je heen, dat wilden we zeker doen. Wanneer en hoe bleef nog een beetje in het midden. Na elf jaar samen zijn heeft Chris mij gevraagd tijdens de wintersport bovenop een berg. Inmiddels zijn we meer dan 12,5 jaar samen!

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik wist dat ik geen dure traditionele jurk wilde. Misschien wel een kleurtje of iets korts. Mijn zusje woont in Londen en toen ik daar was met mijn moeder was dat een prima gelegenheid om eens te kijken wat mij leuk zou staan. Bij Coast in de ‘Bridal section’, volgens mij officieel bedoeld voor bridesmaids en guests, vond ik een lange jurk die erg mooi stond. Mijn moeder en zusje beaamden dat en voor 120 euro liet ik deze zeker niet liggen! Het is de Mona dress van Coast in nude pink.

Budgetbruiloft-makien-christian-4 Budgetbruiloft-makien-christian-5 Budgetbruiloft-makien-christian-6

Hoe zag jullie dag er uit?
Rond 8 uur zijn we opgestaan en hebben we een lekker ontbijtje gemaakt. Om 10 uur kwamen onze ceremoniemeesters (mijn zusje en een goeie vriendin). Mijn zusje hielp me met mijn haar en om 10.30 kwam de visagiste. De jurk had ik trouwens al aan en een badjas eroverheen zodat Chris het niet zou zien. Na de brunch kwam om half 1 onze fotograaf en ging ook Chris zich omkleden. Thuis hebben we een paar foto’s gemaakt met Ludo onze kat en daarna naar de Strabrechtse Heide. Hier hebben we de meeste foto’s gemaakt, zelfs tussen de schapen! Rond 14 uur kwamen we aan op Kasteel Geldrop en hebben we even een rustmomentje genomen voordat de ceremonie zou beginnen. Toen was het zo ver, de ceremonie! Al snel stonden we met een glaasje bubbels en onze daggasten te proosten op ons huwelijk. Hierna hebben we lekker samen gebbqt en rond een uur of 20 kwamen de eerste avondgasten binnen. We begonnen het feest met onze openingsdans en hierna heeft onze DJ er een knalfuif van gemaakt! Rond half 3 zijn we naar onze hotelkamer gegaan. Wat een dag!

Budgetbruiloft-makien-christian-7 Budgetbruiloft-makien-christian-8 Budgetbruiloft-makien-christian-9 Budgetbruiloft-makien-christian-10

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Voor de bloemen hebben we mijn tante gevraagd die altijd bloemiste is geweest. De jurk was dus niet zo duur, en kan ik ook nog vaker aan. Qua sieraden droeg ik een armband van mijn oma, en oorbellen van de Primark. Mijn zusje heeft me geholpen met mijn haar, ik droeg het los omdat ik een bloemenkrans droeg. Ik had het geluk dat een collega van mij een opleiding doet tot visagiste, zij heeft dus mijn make up gedaan.

De ceremonie was in het bos, en had daarom weinig aankleding nodig. Ook de feestlocatie was van zichzelf al mooi genoeg! Op de locatie hebben we gekozen voor het  zogenaamde ‘beperkte drankenpakket’. Maar we hebben wel zelf cocktails verzonnen die erg populair waren! Onze trouwkaarten zijn ontworpen door een goede vriendin, en kosten ons daardoor niet zoveel. Daarnaast hebben we er voor gekozen om geen trouwringen te dragen, dus die kosten hebben we ook niet gehad.

Tijdens het feest heeft een collega van Chris de foto’s gemaakt. Hij heeft alle gasten op de foto gezet en ook nog wat partypics gemaakt, erg leuk! Voor de bedankjes hebben we diezelfde vriendin een kaartje laten ontwerpen. Hier hebben we Merci chocolaatjes bijgedaan.

En waarop juist niet?
Op de DJ! We wilden graag een onwijze knalfuif en we hebben ons daar goed over laten informeren. Daar hebben we geen spijt van dat we daar niet op bezuinigd hebben, dat is het echt waard!

Mijn schoenen waren twee keer zo duur als mijn jurk, oeps, haha! Ik hoopte eigenlijk dat de mooie schoenen van Chie Mihara niet lekker zouden zitten en dat ik ze dan terug moest sturen, maar ze zaten als gegoten… Die kon ik niet laten staan. Ook Chris z’n schoenen waren niet goedkoop, maar beide paar schoenen kunnen nog lang mee naar andere gelegenheden.

Het kasteel en onze fotograaf Lotte vielen in de middenmoot qua kosten en over beide zijn we super tevreden.

Budgetbruiloft-makien-christian-11 Budgetbruiloft-makien-christian-12 Budgetbruiloft-makien-christian-13bruiloft lotte 2

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Zoals eerder aangegeven hebben we weinig aan versieringen gedaan. Toen het feest begon hebben we iedere avondgast een houten lijst laten vasthouden in de vorm van een polaroidframe en een foto ervan gemaakt. Ook hebben we ons knalfeest aangekleed met de leukste attributen. Verdeeld over een jaar hebben we van alles verzameld: hoedjes, gekke zonnebrillen, photobooth props, glowsticks (heeeeeeel veel glowsticks!), kroontjes, pruiken… you name it! Toen iedereen lekker aan het dansen was hebben we deze dingen uitgedeeld. Leuk om zo met iedereen toch een praatje te maken terwijl je het uitdeelt. Daarbij leverde het de leukste foto’s op!

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Ik hou persoonlijk niet echt van standaard, ik voeg graag een twist toe. Wij zijn beide geen ringdragers, dus hebben we geen ringen gedaan, niemand die het raar vond. Ik wilde graag alleen naar het toilet kunnen dus zo’n prinsessenjurk was al snel uitgesloten. Heel fijn. Kijk in je vriendenkring of familie voor mensen die iets kunnen betekenen. Zo heeft mijn tante mijn boeket, bloemenkrans en corsages verzorgd, een vriendin de kaarten ontworpen, een andere vriendin de bruidstaart (ze is banketbakster, dat was verder niet goedkoper maar wel helemaal naar onze smaak), een collega van Chris heeft ’s avonds foto’s gemaakt, de muziek tijdens de ceremonie was verzorgd door drie van onze vrienden, mijn zusje heeft me geholpen met mijn haren en de make up heeft een collega gedaan die toevallig een visagie opleiding volgt. Er zijn vele talenten in je sociale kring, maak er gebruik van! Bedenk zelf wat je echt belangrijk vind. Geen ringen, dan geen ringen. Corsages stijf, dan doe je dat toch niet. Het is jullie bruiloft!

bruiloft lotte 1Budgetbruiloft-makien-christian-14

Lijstje van vendors:
Fotograaf: Lotts
Locatie: Kasteel Geldrop
Taart: Bakkerij Lamers Venlo
DJ: deentertainmentspecialist.nl
Visagie: Marloes Slikkerveer
Jurk: Coast
Pak: Alexander Alesi
Schoenen Makien: Chie Mihara
Schoenen Chris: Floris van Bommel