Worden jullie super blij van het idee dat de gasten niet uitgesproken raken over de persoonlijke details op jullie bruiloft? Maar weten jullie niet goed hoe je dat creëert? Lees dan de tips over wat je met bruiloft stationery kunt doen om de bruiloft helemaal ‘jullie’ te laten maken!

Een bruiloft kan wat mij betreft niet persoonlijk genoeg zijn. Ik vind het fantastisch wanneer ik op een bruiloft ben en ik zie iets waarbij ik direct denk: ‘ja, dat is zo typisch het bruidspaar!’ Ik word trouwens ook altijd blij als ik kleding draag waarvan mensen zeggen: ‘Dat is echt Martine stijl.’ It makes me smile…

Maar goed, terug naar het onderwerp. Het mooie van stationery is, naast dat je het zo persoonlijk kunt maken als je zelf wilt, dat je bepaalde elementen op je bruiloft de hele dag door terug kunt laten komen. Combineer het met het thema en de aankleding en je creëert iets magisch!

bruiloft stationery
Foto: Saskia van der Eijk Fotografie

Uitnodiging

De bruiloft begint bij de uitnodiging en is meteen de eerste kans om het persoonlijk te maken. Door middel van illustraties en stijl, maar ook door bepaalde teksten en woordgebruik. Een uitnodiging waar de gasten direct al denken: ‘dit is echt jullie!’. Joëlle van Bladergoud kan je hier heel goed bij helpen.

‘Liefde is humor’ is mijn motto! Ik houd van een goede grap en droge humor en mijn man is echt van de woordgrappen, waar ik vaak dubbel om lig. Hoe leuk als dat terug komt op de uitnodiging? Ik vind bijvoorbeeld het schaapje met ‘meh’ (op de tweede foto hieronder te zien) super grappig.

bruiloft stationery

bruiloft stationery
Foto’s: Bladergoud

Quote of gedicht op een miniposter

Jullie hebben vast wel een bepaalde tekst die jullie allebei erg mooi vinden. Een quote, gedicht, tekst uit een liedje of de Bijbel. Laat het bijvoorbeeld op een poster zetten, zoals het bruidspaar hierboven door Bladergoud heeft laten doen. Ik vind het persoonlijk een tof idee, zo hebben je gasten ook nog een aandenken voor thuis om op te hangen.

Vermaak tijdens het diner

Ongetwijfeld is het een gezellige bende tijdens het diner. Maar ja, niemand voorziet dat die oude tante naast een goede vriend van je gaat zitten (tenzij je een seating chart hebt), die elkaar niet kennen en er vervolgens ongelukkige stiltes vallen. Awkward! Hoe je dat voorkomt (zonder seating chart)? Verspreid over de tafels kaartjes met leuke quotes, vragen en persoonlijke weetjes over jullie. Bijvoorbeeld die je hieronder ziet, ontworpen door Bladergoud. Gegarandeerd dat daar leuke gesprekken uit voortkomen. Laat de illustratie het element zijn wat je de hele dag door terug laat komen.

bruiloft stationery
Foto: Oak & Fir

Zelfportretten

Oh, dit vind ik het allerleukste element! Bladergoud illustreert namelijk ook portretten. Ze zet jullie letterlijk op papier en je kunt echt zien dat je het zelf bent. Grappig toch? En hoe persoonlijk kun je het maken… Deze zelfportretten kan je voor van alles gebruiken en de hele dag op je bruiloft terug laten komen. Op de uitnodiging bijvoorbeeld (heb je direct een unieke kaart), of op de menukaartjes. Laat het op een grote poster afdrukken en gebruik het als versiering voor de locaties. Of maak er buttons van als corsage. Zoveel mogelijkheden ‘pick what you like!’

bruiloft stationery
Foto: Eline Stoffer

Trouwdienstboekjes

Wie zegt dat kerkboekjes saai zijn? Laat Bladergoud het liturgieboekje ontwerpen en je hebt iets fantastisch zoals je hierboven ziet! Voor wie hier niet bekend mee is: als je in de kerk trouwt, wordt er een liturgie samengesteld. Dat is een soort van planning wat er in de dienst gaat gebeuren. Welke liederen worden er gezongen, wat wordt er uit de Bijbel gelezen, wanneer geeft het bruidspaar het ja-woord. Dat soort dingetjes kun je in het boekje vinden. De teksten van de liederen en Bijbelteksten vind je er ook, makkelijk om mee te zingen en te lezen. Verder mogen jullie helemaal zelf bepalen wat er in het boekje komt. Bijvoorbeeld de quote of gedicht die jullie hebben uitgekozen. En de zelfportretten op de voorkant natuurlijk!

Vind je de illustraties van Bladergoud ook zo fijn en wil je er meer over weten? Klik hier voor meer informatie!