Wel eens gedacht aan een audiotour op je bruiloft? Geen silent disco maar een tour waarbij je gasten luisteren naar bijvoorbeeld jullie geloften. Sabine en Bart hebben dit op hun mooie bruiloft in het bos gedaan. Lees verder om te zien hoe dit gegaan is en hoe Sabine en Bart hun bruiloft hebben georganiseerd.

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Wij zijn allebei opgegroeid in Kampen (in de buurt van Zwolle) en verhuisd naar Utrecht. In Kampen kenden we elkaar niet en de verbazing was dan ook groot toen Bart zijn move maakte we uit dezelfde stad bleken te komen. Onze ouders wonen 300 meter uit elkaar.  Aangezien Sabine altijd gezegd heeft dat ze alle mannen in Kampen maar lompe boeren vond was de verassing voor iedereen groot dat ze ineens een jongen uit Kampen aan de haak had geslagen. Binnen 6 maanden woonden we samen. Laatst vond Sabine een mooie kaart die precies omschreef hoe wij naar elkaar kijken, er stond op “met jou is alles leuker”. Juist hierom wilden wij trouwen. Samen is alles leuker en daarom willen we niet meer zonder elkaar zijn.

 Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Tijdens de zoektocht naar mijn trouwjurk kwam ik eerst terecht bij een bekende bruidsmodezaak in Utrecht. Hier heb ik veel gepast maar daar zat mijn jurk niet tussen. Via Instagram kwam ik terecht bij La Bella Blanca in Zwolle. Wat een verademing was dat. Rust, ruimte en een ruime keus in bijzondere en moderne jurken. De 2 zussen zijn super vriendelijk, dringen hun mening niet op maar denken wel met je mee. Ik heb uiteindelijk en 2 piece jurk gekocht van Anna Kara. Het is een top met een losse rok. Lekker soepel en speels, precies passend bij onze bruiloft in het bos.

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
We hebben allebei echt ontzettendgenoten van de hele dag. Het vloog echt voorbij. Een bijzonder moment vond ik onze ‘first look’ waar we op een bospad onze geloftes met elkaar deelden (en de fotograaf in de bosjes op gepaste afstand foto’s aan het maken was). De plechtigheid die heel persoonlijk was, voor een groot gedeelte gedaan door de tante van Sabine, zorgde voor tranen bij niet alleen het bruidspaar. Wat ontzettend bijzonder was voor onze gasten was onze ‘audio tour’. Van tevoren hadden wij onze geloftes los van elkaar ingesproken. Onze (avond)gasten kregen op de parkeerplaats allemaal een koptelefoon en liepen gezamenlijk door het bos richting de open plek waar het feest was. Terwijl zij door het bos liepen hoorde ze onze geloftes naar elkaar met daarbij muziek door ons uitgezocht. Hoe dichter ze bij de feestplek kwamen, hoe opzwepender de muziek werd. Terwijl de gasten een shotje limoncello kregen kwamen wij tevoorschijn voor onze eerste dans terwijl de muziek via de koptelefoons door bleef spelen. Het was een soort ‘silent disco’ idee. Het bijzondere hieraan vinden wij dat iedereen gelijk in de bruiloftstemming kwam en deelgenoot werd van onze liefde voor elkaar.

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Wij hadden een beeld in ons hoofd van hoe wij onze bruiloft wilden hebben maar we wisten ook dat we dat zelf waarschijnlijk niet voor elkaar zouden krijgen. Door gebrek aan tijd maar ook door gebrek aan kennis en ervaring. Hiervoor hebben we Myrthe van ‘Myrthe regelt het’ ingeschakeld. Zij zorgde ervoor dat wij ontspannen naar onze bruiloft toe konden werken en heel veel belangrijke zaken aan haar konden overlaten. De aanloop hierdoor een stuk minder stressvol. De enige stressfactor in de week voor de bruiloft was het weer. We wilden heel graag buiten trouwen en hoewel onze locatie ook een binnen oplossing had, hadden we wel onze zinnen gezet op de buiten ervaring. De week voor de bruiloft was het erg slecht weer met veel regen maar op onze dag was het mooi en klopte het plaatje helemaal. Toen de plechtigheid begon vloog het Bart wel even aan, de mensen die hem aankeken terwijl hij met zijn moeder aan kwam lopen. Toen we weer eenmaal samen op de chaise longue zaten ontspande hij ook en hebben we samen heel erg genoten.

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Myrthe heeft dus een groot deel van het plannen gedaan. Wat wij erg leuk vonden is dat er voor ons ook nog een element van verrassing in zat. Myrthe had voor ons een moodboard gemaakt met haar styling ideeën maar het daadwerkelijke resultaat zagen wij pas op de dag zelf. Het overtrof onze verwachtingen. Myrthe heeft voor ons niet alleen het plannen gedaan maar dus ook de styling en het ceremoniemeester schap. Dit zorgde dat niet alleen wij maar ook onze gasten zich nergens druk over hoefden te maken.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben niet bewust ergens op bezuinigd maar wel afwegingen gemaakt. We hebben bijvoorbeeld gekozen voor een hele fijne en goede fotograaf; Ilka van Wieren. We hadden geen videograaf omdat we dat op dat moment niet echt en meerwaarde vonden hebben.

Verder wilden we graag live muziek bij de ceremonie maar hiervoor hebben we een vriend van Bart gevraagd die in de muziek zit en hij heeft samen met zijn vrouw de muziek en zang verzorgd. Het paste heel erg bij de dag om dit te laten doen door mensen die dicht bij ons staan. Zo ook met de ringen; Bart kreeg van zijn vader zijn trouwring. Deze was kapot en deze hebben we samen met de ring voor Sabine laten maken bij Judigje Edelsmid. De ring van Bart is bewerkt met een hamerslag zodat hij paste bij de ring die Judigje voor Sabine maakte. Hierdoor hebben we allebei unieke ringen die achteraf goedkoper waren dan standaard trouwringen.

En waarop juist niet?
Wij hebben heel erg gekeken naar wat wij belangrijk vinden. We houden heel erg van goed eten en drinken en hebben gekozen voor een Italiaans diner aan tafel in plaats van een buffet en BBQ. Juist even dat rust moment met iedereen aan tafel met lekker eten vonden wij heel waardevol. Ook de styling vonden wij belangrijk. Ook al had de locatie al veel staan wat we konden gebruiken waren het juist de extra elementen die Myrthe eraan toegevoegd heeft wat het net nog iets extra’s gaf. Ook de beleving voor onze gasten, de audiotour met onze geloftes, was extra maar echt zo bijzonder dat we dit het geld ook zeker waard vonden.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Deze is voor het grootste gedeelte verzorgd door Myrthe. Zij heeft samen met de elementen die ‘Feel Good Tent Event’ al had het tot een prachtig plaatsje gemaakt. Denk aan de chaise lounge waar wij op zaten tijdens de ceremonie, mooie doeken over de statafels in plaats van de standaard hoezen, de glazen tijden proostmoment en de prachtig gedekte tafel.

 Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Vertrouw op je eigen visie; wij hadden een dag die voor ons perfect was maar waar anderen van tevoren wel vraagtekens bij hadden gezet. Pas toen ze het allemaal samen zagen komen op de dag begrepen ze wat wij bedoelden. We hebben ontzettend veel complimenten gekregen over onze bruiloft. Met name over de persoonlijke en intieme sfeer die wij zo belangrijk vonden. Als je twijfelt, net zoals wij, of je de tijd er niet voor hebt om het plaatje wat je in je hoofd werkelijkheid te laten worden; huur een weddingplanner in. Het is het zeker waard.

Lijstje van vendors:
Weddingplanner: Myrthe Regelt Het
Fotograaf: Ilka van Wieren
Locatie: Feel Good Tent Event
Bruidsjurk: La Bella Blanca
Haar en Make up: E-line hairfashion
Ringen: Judigje Edelsmid
Pak Bart: Suit Supply
Bruidstaart: It’s your cake
Audiotour belevenis: Buro Curious