Wij houden van felle kleuren, glitters, veel beeldelementen en vormgeving die echt aanwezig is. Kortom: ‘more is more’, wij willen een kleurrijke bruiloft organiseren!

Zoek op Pinterest op een willekeurige term met het woord ‘wedding’ erin en je wordt bedolven onder afbeeldingen van minimalistische, ‘hand-lettered’, botanische en vooral heel witte vormgeving. En ondanks dat daar niks mis mee is, past het absoluut niet bij mij en John. Wij houden van felle kleuren, glitters, veel beeldelementen en vormgeving die echt aanwezig is. Kortom: ‘more is more’, wij willen een kleurrijke bruiloft organiseren!

Hoewel ik na onze grote dag nog een heel artikel wil wijden aan de vormgeving van onze bruiloft (ik ben ontwerper, illustrator én stylist dus dat ik ga uitpakken met de vormgeving was al vanaf dag één bekend), wil ik het toch even met jullie hebben over het organiseren van een kleurrijke bruiloft.

Wat past bij jullie?

Ik vind het heel belangrijk dat de vormgeving van onze bruiloft past bij wie we zijn als mensen. Dat de hele dag (ook de voorpret die de gasten beleven aan het ontvangen van de uitnodiging dus) ‘John en Vera’ ademt. Nu heb ik het geluk dat ik heel veel zelf kan (en wil!) doen, maar heb je twee linkerhanden én niet de resources om een professional op de zaak te zetten, dan kan het lastig zijn iets te kiezen dat bij jullie past als de trends daar op dat moment niet bij aansluiten.

Tips voor een kleurrijke bruiloft

Toch hoef je niet bij de pakken neer te zitten als je iets wilt dat er nog niet is. Want ook met weinig creatieve/financiële resources kun je makkelijk een mooie, kleurrijke bruiloft op poten zetten. Hoe dan? Hieronder wat tips:

Denk al het wit weg

Ja, zo makkelijk kan het zijn. Open Pinterest, zoek op al die termen met het woord ‘wedding’ erin en bedenk dan dat alles dat je daar in het wit ziet ook in kleur kan! Witte kaartjes voor de plaatsaanduiding tijdens het diner? Die kunnen in kleur! Witte linten om de stoelen? Dat ziet er veel beter uit in het blauw (of roze, of groen, of whatever).

Voel je dus niet beperkt door al het wit dat je tegenkomt, maar laat je juist door de vorm en niet door de kleur inspireren.

Maak een kleurenpalet van maximaal 4 hoofdkleuren

Dit is natuurlijk geen must, maar over het algemeen is het wel zo dat alles er net even wat rustiger en meer samenhangend uitziet wanneer het aantal kleuren beperkt blijft. Wij hebben voor onze bruiloft een palet van roze, geel en blauw. Binnen die kleuren hebben we nog wel verschillende gradaties; dus licht- en felroze en donkerblauw en hemelsblauw. Maar doordat het geen overload aan verschillende kleuren wordt blijft het geheel toch rustig om naar te kijken.

Kleur met mate

Hoewel kleur onze middle name is, proberen we het (zeker op de dag zelf, in de styling) enigszins subtiel te houden. Kleur is in mijn optiek namelijk vooral heel mooi als het wat toevoegt en niet als je ermee om je oren geslagen wordt. Zo hoeven niet alle stoelen voor de ceremonie knalroze te zijn, maar kun je ook kiezen voor witte stoelen met een roze strik, bijvoorbeeld. Of een wit bruidsboeket met een enkele gekleurde bloem. Want kleuren steken pas echt mooi af tegen een neutrale basis. Tenslotte hebben we op school allemaal geleerd dat alle kleuren met elkaar gemengd een vieze, bruine kleur vormen. En dat wil niemand op zijn bruiloft, toch?

Hoe ga jij om met kleur op jullie bruiloft? Wordt het een kleurrijke bruiloft? Hebben jullie een bepaald kleurenpalet? Ik ben heel benieuwd, dus laat het me weten in de comments!