Kun je vanwege jouw beroep geen trouwring om, vind je een ring om je vinger irritant of vind je het gewoon niet mooi? Deze stellen deden het net eventjes iets anders dan de meeste stellen.

Een tatoeage

Een tatoeage is een van de populairste vervangers voor een traditionele trouwring. Guus en Arlette van Ravenswaaij hebben wel een ring, maar hebben hun liefde voor elkaar ook vast laten zetten op hun arm. “Het laten zetten van een blijvende herinnering aan onze trouwdag en onze geloften, was een logische keuze. We hebben namelijk beiden al tatoeages”. Het stel was er wel al snel over uit dat het niet elkaars namen werden. “Je gaat er natuurlijk niet vanuit dat je nog uit elkaar gaat, maar het heeft wel meegewogen in ons ontwerp. Mijn man kwam het citaat: ‘If my love were an ocean, there would be no more land’ tegen uit het boek ‘Thirteen reasons why’ van Jay Asher. Het past perfect bij de betekenis van de tattoo’s voor ons.” De twee hebben een voorliefde voor de old-school tattoo-stijl, dus in deze stijl hebben ze ook hun tatoeage ontworpen.

alternatievetrouwring6
Foto:  OAK&FIR

Een horloge

‘Ook al heeft een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding’, zei de opa van Otto altijd. Dit heeft hij goed onthouden, want nu hij getrouwd is met zijn Nathalia dragen zij trouwhorloges in plaats van ringen. “We zijn al twaalf jaar samen en we hebben veel meegemaakt. De tijd gaat snel, en staat nooit stil. We genieten enorm van de tijd die we samen doorbrengen. Het is erg belangrijk om van elkaar te houden, in makkelijke maar ook in moeilijke tijden. Trouwhorloges zijn hier een mooi symbool voor.”, vertelt het stel. De zoektocht naar de perfecte horloges was niet simpel. “Otto heeft voor mij een rose goudkleurige verlovingsring gekozen, dus het was wel al snel duidelijk dat we horloges wilden die daarbij pasten. Alleen hierbij viel of het vrouwelijke horloge of het mannelijke horloge tegen. Uiteindelijk kwam ik bij Marc Jacobs uit; een klein fijn tijdloos horloge die net als mijn verlovingsring ook rose goud is. Otto kwam uit bij Hugo Boss; iets groter, klassiek en ook rose goud”, vertelt Nathalia. In het horloge heeft het koppel ieder een eigen tekst laten graveren. Bij Nathalia staat er ‘samen zijn’, en bij Otto ‘samen zijn part II’.

alternatievetrouwring5
Foto: Hanke Arkenbout Photography.

Wel een ring, maar dat net iets anders?

Vind je het idee van een ring mooi, maar vind je een traditionele ring te standaard? Jochem Dral en Hilde Hagenouw gaan in mei trouwen en kozen voor een houten ring. Het hout komt van een boom die Jochum zelf heeft gekapt. “We vonden een ring van de standaard juwelier niet persoonlijk genoeg. Mijn verloofde Jochum is boomverzorger en hij heeft hout meegenomen van een boom die hij zelf heeft gekapt. Hier heeft BAECK Sieraden, een atelier in Schoonhoven, onze trouwring van gedraaid”, vertelt Hilde. “Deze ring is echt van ons, en past perfect bij wie wij zijn.”

houten-trouwring

Het symbool voor jullie huwelijk is natuurlijk heel persoonlijks. Van een ring tot een gegraveerde taartschep; zoek samen uit wat het beste bij jullie past. En het leuke is; hier zijn geen regels aan verbonden!

Kiezen jullie voor een ring, of gaan jullie voor een ander symbool?

Coverfoto: OAK&FIR