Backdrops worden veel gebruikt tijdens de huwelijkse ceremonie, maar het is natuurlijk ook heel leuk om een creatieve backdrop te gebruiken bij jullie photobooth. Sommige backdrops lenen zich voor beide doeleinden, dat is helemaal win-win. Hier vind je inspiratie!

Fleurige bloemen backdrops

Lievelingsleverancier Anouk van In Style Styling & Decoraties maakte deze prachtige bloemen backdrop. Want bloemen backdrops zijn tenslotte niet alleen heel erg mooi voor bij de ceremonie, maar ook hartstikke goed bruikbaar als photobooth backdrop. Overdag schitteren jullie voor de prachtige bloemen, ’s avonds maken jullie gasten prachtige plaatjes tegen dezelfde bijzondere achtergrond.


Fotograaf: Corné Hannink

Of wat dacht je van dit mooie bloemenexemplaar? Laat jullie initialen met bloemen in de backdrop plaatsen, zoals deze romantische rozen met een achtergrond van groene klimop. De perfecte combinatie van zacht en stoer!


Fotograaf: Tovergoud Fotografie

Spiegeltje, spiegeltje…

Wist je dat zelfs een spiegel van toegevoegde waarde kan zijn bij een backdrop? Check deze van In Style Styling & Decoraties maar eens! De ballonnen maken het feestje, maar de spiegel zorgt voor een dubbel leuk effect. Zo maken jullie gasten de tofste foto’s!


Fotograaf: Corné Hannink

Vlotte houten stijl

Lievelingsleverancier Thera van Brisked Styled Weddings maakte deze drijfhout backdrop. Niet zo strak als sommige andere alom bekende backdrops, en daardoor helemaal geschikt om te gebruiken voor meerdere doeleinden: van ceremonie tot photobooth.

Fotograaf: Jasmijn Brussee

Lekker tropisch

Lievelingsleverancier Esther van Weddingdeco.nl organiseerde haar eigen bruiloft met een tropisch thema en maakte daarvoor helemaal zelf een photobooth. Daarvoor gebruikte ze papieren waaiers in verschillende kleuren, decoratie bladeren en tropische bladeren. Een echte DIY dus!

Fotograaf: Hezter Fotografie

Photobooth ‘jezelf’

Esthers collega Annelies, ook van Weddingdeco.nl, plaatste op haar bruiloft zogenaamde ‘cut out borden’ van haarzelf en haar kersverse man! Voorafgaand aan de bruiloft waren zij apart van elkaar in trouwkleding op de foto gezet en de foto’s zijn op borden geprint en uitgesneden. Resultaat: gedurende de feestelijke dag nam iedereen de ‘kartonnen’ Annelies en Mike overal naartoe op sleeptouw en er werden de leukste foto’s mee gemaakt!

Fotograaf: JJM Fotografie

Geheime glitter & glamour

Lievelingsleverancier Myrthe Regels Het werkt vaak met de zogenaamde ‘secret glitter photobooth’. Deze is verstopt in een vierkant frame van glittergordijnen, waar geen daadwerkelijke ingang te vinden is. De gasten kunnen door de glittergordijnen heen lopen en komen dan terecht in de photobooth waar de foto genomen wordt: surprise! De glitters zorgen voor een goede achtergrond bij de foto’s en tegelijkertijd ook voor een leuk verrassingseffect voor jullie gasten.

Fotograaf: Wianda Bongen

Van spreuken tot brilletjes en van taarten tot glaasjes

Tot slot doen de alom bekende photobooth ‘props’ het natuurlijk altijd goed als je leuke, grappige en feestelijke plaatjes wilt schieten. Spreuken, brilletjes, taarten en ‘glaasjes’ drinken: je vindt diverse exemplaren hier.

Fotograaf: CHYMO & MORE Photography

Boek hier mijn favoriete Photobooths

Welke photobooth backdrop is jouw favoriet?