Willen jullie een bruiloft organiseren met een specifiek thema en zijn jullie op zoek naar de juiste invulling daarvoor? Anouk en Renée van In Style Styling & Decoraties delen hun bruiloft styling tips voor vijf geweldige trouwthema’s.

Beach wedding

De ultieme strandbruiloft vindt natuurlijk plaats… op het strand! Oké, een meer(tje) kan natuurlijk ook goed door als alternatief.

Houd er rekening mee dat er aan het water stevige wind kan staan. Zorg dus voor stevige decoraties, die niet zomaar omwaaien. Denk aan een prieel met doeken en bloemen, bevestigd op vier poten voor de stevigheid. Dat doet het bijvoorbeeld beter dan een trouwboog met maar twee poten, die sneller instabiel is.

Klapstoelen of regisseursstoelen passen helemaal bij het strandthema en zijn bovendien gemakkelijk te verplaatsen. Houden jullie meer van een klassieke sfeer op het strand, ga dan voor witte chiavari stoelen.

De best passende decoratiematerialen zijn natuurlijk schelpen, linten en zeesterren. Zo kun je een gangpad creëren met aan beide kanten schelpen, of gebruik een loper die met behulp van iets zwaars aan de uiteinden wordt ‘vastgezet’. Ook lampionnen en vlaggetjes zijn mooie versieringen op de strandbruiloft. En het feestje is helemaal af als er voor de gasten slippers, parasols en/of zonnebrillen klaarliggen!

Feestje bouwen op jullie eigen festival bruiloft

Van het weer (en de bijbehorende voorspellingen) kun je in Nederland niet altijd op aan. Zorg er op jullie festival bruiloft dan ook voor dat er een goede tent staat, die groot genoeg is voor alle gasten. Versier de tent met lampionnen, vlaggenlijnen, prikkabelverlichting en pom poms. Daarnaast kun je het sfeervol aankleden met wegwijsborden en vuurkorven voor in de avond. Als meubilair passen houten tafels en banken of hooibalen als zitjes helemaal bij dit thema.

Bij de ceremonie op de festival bruiloft past een leuke backdrop met linten en bloemen, of kies voor grote marquee letters met ‘I DO’ of ‘LOVE’.

Winterse wonderen

Hoewel de meeste koppels in de lente en zomer trouwen, is de winter ook een mooie periode om te trouwen. Want juist in de winter kun je een heel intieme en knusse sfeer creëren!

Wat dacht je van een open haard als backdrop van de ceremonie, versierd met kandelaren en windlichten? Markeer het gangpad met witte kunstsneeuw en bedek de stoelen met mooie nepbontjes. Als decoratie kun je kiezen voor witte kunstbomen of witte zuilen met een prachtig boeket erop.

Dè kleur voor de winterbruiloft is wit, bijvoorbeeld in combinatie met groene takken of juist met zilvergrijs of ijsblauw. Daarnaast zorgen houtmaterialen voor een knusse uitstraling. Denk aan mooie houten stoelen en tafels, afgewerkt met witte accenten, zoals witte dekentjes of bloemen. Houten kaarshouders op de tafels maken het winterse plaatje af.

Bohemian: bloemen, véél bloemen en groen!

Bij bohemian horen veel bloemen en groen op zowel de dinertafels als bij de ceremonie. Backdrops die goed bij dit thema passen, zijn bijvoorbeeld met linten, macramé geweven touw, dromenvangers, bloemen en los vallende doeken. Net als bij de strandbruiloft past hier ook een prieeltje of trouwboog, in dit geval met veel bloemen en groene takken. Of wat dacht je van een stoere tippi als backdrop voor je ceremonie?

Met een hip vintage tapijt kun je het gangpad markeren. Bijpassend meubilair is de bruine klapstoel, crossback chair, leuke bankjes of strobalen. En wat natuurlijk niet mag ontbreken op de tafels en bij de ceremonie… fleurige bloemen, gemixt met veel groen!

Botanisch: groen, wit, goud, koper…

Botanische bruiloften zijn echt de trend van de laatste tijd. Een fijne botanische sfeer creëer je met veel groene takken en bladeren, waarbij een combinatie met witte of bruine decoratie en meubels goed past.

Daarnaast kun je ook kiezen voor goud- of koperkleurige accenten. Denk aan een koperkleurige backdrop, met groene takken of naar beneden hangende witte bloemen. En voor de kringloop liefhebbers: begin maar alvast met verzamelen, want goud- of koperkleurig bestek en kandelaren passen helemaal bij dit thema.

De kleuren goud of koper kunnen natuurlijk ook terugkomen in het meubilair, zoals gouden chiavari stoelen. Op de dinertafels passen groene eucalyptus of ruscus, varen takken, liana bladeren en bosbestakken het beste bij de botanische bruiloft.

Welk thema krijgt jullie bruiloft?

Coverfoto: Unsplash.com