Boh, heftig TV-programma dat Zo zijn we niet getrouwd. Je kunt er van alles van vinden, maar wat we jullie heel erg gunnen, is dat je huwelijk mooi start én mooi blijft. We zien jullie liever niet over een paar jaar bij Bastiaan en Tooske aan tafel verschijnen. Handig: om dit te voorkomen heeft de EO een online relatietest ontwikkeld. En bij mij bleek al, er is werk aan de winkel!

Als je gaat trouwen wil je er natuurlijk helemaal niet aan denken dat het mis kan gaan. Je stapt net je roze wolk op, het is daar prettig, dus daar blijf je voorlopig nog even. Doe dat vooral, want wat is het heerlijk op die roze wolk! Toch is het goed om ook in deze romantische fase, af en toe realistisch naar je relatie te kijken. Wat is mooi? En wat kan beter? Stellen die daar vanaf het begin bewust mee bezig zijn, plukken daar later de vruchten van.

In Zo zijn we niet getrouwd komen heftige verhalen voorbij, van stellen die allebei hun eigen verleden meenemen het huwelijk in. Veel heftiger misschien dan bij jullie. Toch zijn de patronen en symptomen bij deze stellen precies hetzelfde als bij elk ander stel waar het niet lekker gaat. Alleen wat verder uitvergroot. Het is tenslotte TV.

Om te voorkomen dat Zo zijn we niet getrouwd dagelijks uitgezonden moet worden, heeft de EO een relatietest ontwikkeld. Ik ben dol op testjes dus ging meteen aan de slag. 39 vragen over seks, vertrouwen, communicatie en vriendschap. Mijn favoriete onderwerpen!
uitslag-relatietest-seks-vriendschap-communicatie-vertrouwen
Natuurlijk is zo’n test een momentopname. Vandaag kan de uitkomst anders zijn dan volgende maand. Maar getsie, wat is zo’n test dan toch weer confronterend. Alleen al bij het beantwoorden van de vragen gaan er alarmbelletjes rinkelen. Zelfs na 11 jaar huwelijk met Joop zijn er nog verbeterpunten. De test raadt ons aan te werken aan ons seksleven. En de test heeft helemaal gelijk, dus vanavond direct iets aan doen :D

Verder zegt de totaalscore dat ik tevreden ben met onze relatie. En ja, ook dat klopt. Volgens mij is dat juist de kracht van onze relatie. Aan de slag met de minpunten en ondertussen tevreden zijn met elkaar.

Ben je benieuwd naar jullie sterke en minder sterke punten? Doe samen de relatietest.

Bron: EO