Wanneer je gaat trouwen wil je natuurlijk niet dat je haarstylist een deftig knotje maakt, terwijl je eigenlijk droomt van een bohemian vissegraatvlecht. Maar hoe vind je nu de haarstylist die je haar in het model brengt wat je voor ogen hebt, en er ook voor zorgt dat het tot in de late uurtjes nog perfect zit?  

1. Ga op onderzoek uit

Struin het internet af en sla alle mooie kapsels op. Dit kan natuurlijk op Pinterest, maar je kunt ze ook printen om een moodboard te maken. Denk lekker gek, alles kan! Het is nog maar het begin. Wanneer je het gevoel hebt dat je alles hebt, dan ga je selecteren. Hou al het mooie, maar wel realistische, apart. Maak hiervan je uiteindelijke moodboard. Wanneer je precies weet wat je wilt, moet je natuurlijk nog een haarstylist vinden. Daarvoor kun je natuurlijk Googelen, maar je kunt ook zoeken tussen onze Lievelingsleveranciers!

2. Bekijk het portfolio van de haarstylist

Wanneer je een aantal haarstylisten op het oog hebt, is het goed om hun portfolio te bekijken. Zo zie je precies hoe ze het haar doen, en ook wat ze kunnen. Kijk of dit klopt bij jouw idee. Ja? Helemaal mooi! Nee? Ga dan verder naar de volgende haarstylist.

Blog-Bruidskapper

3. Neem contact op en leg je wensen uit

Wanneer je een voorkeur hebt voor een haarstylist, leg je contact. Leg goed uit wat je wilt, zodat ze precies weten wat er voor jou gedaan moet worden. De stylist kan vervolgens zelf aangeven of ze iets voor jou kan betekenen. Leg ook uit wat je precies wilt; een proefkapsel, op de dag zelf nog een touch up. Stuur ook je zelfgemaakte moodboard mee, dan weet je 100% zeker dat je begrepen wordt.

4. Proefkapsel

Wanneer je de perfecte haarstylist gevonden hebt, is het tijd voor een proefkapsel! Lekker een middagje tutten; heerlijk! Neem je moodboard mee en heb gewoon heel veel plezier. Leg goed uit wat je mooi vindt en wat niet, en laat de haarstylist vooral lekker bezig gaan. Zorg er voor dat je echt tevreden bent met de uitkomst, nu kun je nog eenvoudig aanpassingen doen.

5. De dag

Vandaag is de dag, en dat is de dag waarop jij je geen zorgen gaat maken om je haar. Je hebt de perfecte haarstylist gevonden, en je weet precies wat er met je haar gaat gebeuren omdat je zelf je proefkapsel hebt samengesteld. Laat het ook los, denk er niet aan en geniet vooral!

Foto’s: Anouk Fotografeert