Trouwfoto’s zijn het enige wat je na afloop van je trouwdag nog hebt. Een beetje cliché, maar wel waar. En omdat wij het zonde zouden vinden als jullie trouwalbum binnen een maand op zolder belandt, geven wij jullie met deze blog een aantal tips, zodat jullie zullen stralen op iedere foto!

Of je nu fotogeniek bent of niet, iedereen kan goed op de foto staan. Ie-de-reen. Echt waar!

Het begint al bij de voorbereidingen. Kies een fotograaf die bij jullie past. Iedere fotograaf heeft een eigen stijl. De één werkt veel met licht, de ander legt graag alle details nauwkeurig vast en weer een ander heeft een eigen stijl door analoge foto’s te schieten. Bedenk wat jullie belangrijk vinden en zoek daar een fotograaf bij.

Een fotograaf uitgekozen die bij jullie ideaalplaatje past? Heel goed, dat is al minstens de helft. En dan nu de tips…

1.    Plan een loveshoot

Plan een loveshoot met jullie fotograaf, zodat jullie gewend raken aan de camera, de fotograaf en zijn of haar manier van werken. Een uur tot anderhalf uur poseren met je lief doe je waarschijnlijk niet iedere dag, en je relaxt voelen bij de fotograaf is misschien wel het belangrijkst. Als het er vanaf straalt dat jullie je comfortabel voelen, maakt dat je al tien keer knapper.

Loveshoot
Foto: Yes I Do photography

2.   Ontspan

Probeer te ontspannen en te genieten! De fotograaf wil jullie vast leggen, puur zoals jullie zijn. Luister naar de aanwijzingen van de fotograaf en als je zelf voelt dat je niet lekker zit of staat, verander dit dan.

Goed op iedere trouwfoto
Foto: Shutterstock

3. Lach veel

Vaak als je zenuwachtig of gespannen bent, tekent dit af op je gezicht. En een neppe lach die bevriest op je gezicht wil je ook niet, dus probeer plezier te hebben en relaxt te blijven. Wees jezelf!

Goed op iedere trouwfoto
Foto: Anouk Fotografeert

4. Pauzeer tussendoor

Halverwege de fotoshoot even ontspannen en pauzeren, iets eten en even je gezichtspieren trainen, zorgt ook voor een relaxte houding. Doe bijvoorbeeld een hamster of konijntje na; je zult versteld zijn van de resultaten. En ach, je bent nu toch bijna getrouwd, dus het kan.

Trouwfoto
Foto: Suegraphy 

5. Neem de tijd

Neem de tijd voor de groepsfoto’s, ze zijn zó leuk voor later. De gezamenlijke fotomomenten kosten gewoon even tijd, dus plan hier voldoende tijd voor in. Het is zonde als het snel-snel moet.

Groepsfoto
Foto: Dario Endara

6.  Let op je houding

Voor een goede houding geldt: rechte rug, schouders naar achteren, borst naar voren en kin omhoog. Heel goed. Nu alleen nog lachen.

bohemianwedding_hanke_arkenbout_photography-277
Foto: Hanke Arkenbout

7. Bespreek jullie wensen

Tot slot; bespreek jullie wensen met de fotograaf. Geef een lijstje van fotomomenten die echt niet vergeten mogen worden.

Zoen
Foto: Lux Photography

Met deze tips kun jij vast wel aan de slag. Kies een goede fotograaf, oefen je lach voor de spiegel, wees jezelf en geniet. Dan gaat het helemaal goedkomen! Zoek die prominente plaats voor het trouwalbum maar vast uit.

Coverfoto: RiCon Fotografie