Deze blog is geschreven in samenwerking met Il Matrimonio Italiano

Droom jij van een bruiloft in het buitenland? Van trouwen in een exotisch oord? Of juist middenin de besneeuwde alpen? Dan raden we je aan om een weddingplanner in te huren. Waarom? Dat lees je hier.

Een bruiloft in het buitenland is super bijzonder, of zoals weddingplanner Leontine (Il Matrimonio Italiano) het noemt, ‘het heeft net dat tikje meer’. Een unieke locatie, een heerlijk vakantiegevoel… Maar hoe organiseer je zoiets?

Een goede weddingplanner

Wat ons betreft met een goede weddingplanner! Een goede weddingplanner is namelijk volledig op de hoogte van alles wat er geregeld moet worden, maar ook van de leuke plekjes op locatie. Leontine is weddingplanner in Italië en heeft de nodige ervaring. Leontine: ‘Er is zoveel waar aan gedacht moet worden! Het land waar je heen wilt, een mooie plek voor jullie ceremonie, je budget, de gastenlijst, de styling en zo kan ik nog wel even door gaan. Het is niet niks om dat allemaal van een afstand te doen. Een weddingplanner kan je daar goed bij helpen’.

Wat ook belangrijk is zijn de verschillende regels die er zijn in het buitenland. Leontine: ‘Om in Italië te trouwen moet al het papierwerk bijvoorbeeld helemaal in orde zijn, en daar helpen we natuurlijk graag bij’.

Wedding-photogrpahy-Lake-Louise,-Matt+Lena-Photography-36
Foto: Matt + Lena photograpgy

Als er iets mis gaat…

…dan ben je in een land dat je niet kent. Het is zeker dan heel fijn om een weddingplanner aan je zijde te hebben. Leontine: ‘We hebben wel eens een getuige gehad die zijn rijbewijs was vergeten en dus niet in zijn gehuurde auto kon stappen, of een paar Louboutins waarvan de hakken halverwege de dag afbraken. Gelukkig hebben we daar gewoon wat voor kunnen regelen!’ En dat is natuurlijk wel zo fijn. Leontine: ‘Er gaan altijd wel wat kleine dingen ‘mis’, maar een goede weddingplanner kan daar prima mee omgaan. Sowieso kunnen er echt geen grote dingen mis gaan als je bruiloft is georganiseerd door iemand met verstand van zaken’.

Wat kan een weddingplanner voor je doen?

Net als in Nederland kan je eigenlijk alles wel vragen van een weddingplanner. Bedenk je alleen wel dat er aan elke vraag weer een eigen prijskaartje hangt. Leontine: ‘Uiteindelijk staan we je overal in bij, hoe gek je het ook verzint. We huren een fel gele scooter, zorgen voor vertaling in het Chinees, een ijscokar, een ezel voor op de foto, trouwen in een olijfgaard… En natuurlijk zorgen we voor het contact met je gasten, het benaderen van leveranciers en nog veel meer!’

Kortom, wil je een bruiloft in het buitenland? Dan kan je echt niet zonder weddingplanner!

Coverfoto: Eppel fotografie