Het regelen van een bruiloft kost een hoop tijd. Natuurlijk moet je dan wel al die tijd hebben. Je zit natuurlijk ook met werk. Want wist jij dat je recht hebt op een paar vrije dagen om te trouwen?

Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn over de afspraken die gelden op je werk als je gaat trouwen. Dan kunnen er geen misverstanden ontstaan! Trouwen valt niet onder de verplichte verlofregelingen die staan in de Wet Arbeid en Zorg (WAZO). Maar dat betekent niet dat je geen recht hebt op verlof. Het aantal dagen dat je vrij krijgt om te trouwen verschilt per werkgever. Een bruiloft valt onder bijzonder of buitengewoon verlof en kan je zelf aanvragen. Maar het staat vaak al in de cao of in de arbeidsovereenkomst. Als dat niet het geval is, kan je terecht bij de afdeling personeelszaken om het alsnog aan te vragen.

Vrije dagen om te trouwen

Het voorgenomen huwelijk (ondertrouw) en de bruiloft zelf vallen onder bijzonder verlof. Voor het voorgenomen huwelijk krijg je meestal één vrije dag en voor je bruiloft krijg je twee tot vier vrije dagen. Als je meer vrije dagen wilt, kan je vakantiedagen opnemen. Het is dus belangrijk dat je dit van te voren goed regelt.

Bijzonder verlof voor familieleden

Je wilt de bruiloft natuurlijk vieren met familie en gelukkig kunnen ook zij aanspraak maken op bijzonder verlof om de bruiloft bij te wonen. Eerste en tweedegraads familieleden hebben met het bijzonder verlof recht op één vrije dag. De enige voorwaarde is dat ook de huwelijksplechtigheid wordt bijgewoond.

Een weddingplanner

Laten we eerlijk zijn, twee tot vier vrije dagen zijn handig voor de bruiloft zelf. Alleen kost een bruiloft plannen veel meer tijd. Het is dus belangrijk om een goede planning te maken, maar het moet ook allemaal haalbaar zijn. In je eentje wordt dat lastig… Een weddingplanner kan daarbij helpen en dat zal vast goed zijn voor je stressniveau. Trouwen is een feestje en het is fijn als de voorbereidingen ook leuk zijn!

Op huwelijksreis

Een huwelijksreis valt niet onder bijzonder verlof, je werkgever is dus niet verplicht om je vrij te geven hiervoor. Maar je werkgever wil vast wel met je in gesprek over de mogelijkheden. Hou zelf ook rekening met grote gebeurtenissen op werk en probeer je huwelijksreis daar om heen te plannen. Als je in gesprek gaat met je leidinggevende is het goed om te laten zien dat je rekening hebt gehouden met de werkzaamheden op werk. Je zal hoogstwaarschijnlijk vrije dagen moeten opnemen en het zou ideaal zijn als dit deels betaalde dagen zijn. Wees er daarom op tijd bij zodat je weet wat je mogelijkheden zijn.

Vond je deze blog over vrije dagen om te trouwen ook erg handig? Lees dan ook deze blogs:

Waar begin je bij het plannen van je bruiloft?
Wel of niet je achternaam veranderen als je trouwt?

Coverfoto:  Unsplash / Jiří Wagner