Ga je binnenkort op pad voor een trouwjurk? Check dan snel deze lijst met trouwjurk stoffen. Naar welke stof gaat jouw voorkeur?

Alençon kant
Dit is een soort kant uit de Franse plaats Alençon, ja, waar het dus naar vernoemd is. Het is een van de meestgebruikte soorten kant voor trouwjurken vanwege de hoge kwaliteit.

Brokaat
Dit is een stof die je niet veel ziet, maar zeker de moeite waard is! Brokaat is een dik zijdeweefsel met vormen erin geweven. De vormen worden vaak met goud- of zilverdraad gemaakt. Een echte eyecatcher dus, deze stof!

Trouwjurk Marylise couture 2016
Foto: Marylise

Chantilly kant
Nog een kantsoort die is vernoemd naar een Franse plaats… Deze variant is een stuk lichter vanwege de doorzichtige stof met vormen erop. Wij vinden het vooral een hele romantische stof…

Charmeuse
Deze stof valt ontzettend licht en soepel langs je lichaam. Hij wordt dan ook vooral gebruikt voor slank vallende trouwjurken. Heb je een buikje dat je liever een beetje verstopt? Dan is dit misschien niet de ideale stof voor jou.

Chiffon
Zacht, delicaat en doorzichtig. Chiffon wordt vooral gebruikt als onderrok met meerdere lagen over elkaar. Toch zien we het ook steeds meer gebruikt worden als bovenlaag. Denk bijvoorbeeld aan de ballerina-achtige jurken. Erg mooi!

Trouwen-in-het-bos-11
Foto: Oak & Fir

Crepe
Deze stof is herkenbaar aan de ‘kreukels’. Deze worden er ingezet met een speciaal proces om het dit bijzondere effect te geven.

Gaas
Momenteel is gaas erg populair voor de bovenkant van jurken. Denk bijvoorbeeld aan een ‘open rug’. Hier wordt een stuk gaas overheen geplaatst om de huid toch een beetje te bedekken, maar nog wel met het ‘open’ effect.

Organza
Deze stof zit een beetje tussen chiffon en tulle in. Het is stijver dan chiffon, maar soepeler dan tulle. Organza wordt veel gebruikt voor de rok van een trouwjurk.

Satijn
De perfecte stof voor bijna elke trouwjurk; satijn heeft een prachtige glans. Daarnaast is het ook een vrij stevige stof die wel soepel valt.

Zijde
Dit is een van de meest luxe stoffen die er is, zijde wordt ook veel gebruikt voor trouwjurken. Zijde komt in verschillende vormen, van ruw tot ongelooflijk zacht en soepel.

Bruiloft-tjeerd-en-maartje-6
Foto: Suegraphy

Taft
Ben je op zoek naar een mooie glans? Maar wil je ook graag een stevige stof? Dan is taft de perfecte stof. Bijkomend voordeel is het mooie ‘swoosh’ geluid dat de stof maakt ;)

Tulle
De enige echte stof die je jurk op een tutu doet lijken. Deze stof voelt zacht en licht, maar geeft een jurk volume. Tegenwoordig wordt hij ook veel gebruikt voor de hele rok (met meerdere lagen).

Fluweel
Trouw je in de herfst of winter? Denk dan ook eens na over fluweel in je trouwjurk. Deze stof is heerlijk zacht en warm en geeft een superdeluxe uitstraling!

Cover foto: Suegraphy