Als je gaat trouwen, zijn alle tips welkom. En aan wie kun je nou het best advies vragen over trouwen? Stellen die al getrouwd zijn natuurlijk! Twee jaar geleden trouwden Mark en Elaine. Vandaag lees je de ervaringen van Elaine.

Wat was het hoogtepunt van je bruiloft?
Het weggegeven worden door mijn vader, zowel in het gemeentehuis als in de kerk, vond ik prachtige momenten. Het allermooiste zat ‘m in de emotie van Mark tijdens de kerkdienst. We hadden een 30 jaar oude opname van zijn grootvader die helaas is overleden. Zijn opa droeg op die band 1 Korintiërs 13 (een hoofdstuk uit de bijbel over de liefde – Red.) voor. Die hebben we verwerkt in onze dienst en het was mooi om te zien wat dat met Mark deed.

Wat had je liever anders gedaan?
Hoewel ik absoluut niet ontevreden ben over onze foto’s, zou ik achteraf gezien meer tijd en aandacht aan de foto’s willen besteden. De foto’s van tijdens zowel het gemeentehuis als de kerk zijn prachtig. Maar voor de andere foto’s hadden we meer tijd in moeten plannen.

Hoe is het getrouwde leven voor jullie?
Ergens is er weinig veranderd, ergens is er veel veranderd. Zeker nu we ook een zoontje hebben is het gevoel van samenhoren, een echt gezin zijn, sterker geworden. Daarnaast vechten we harder voor elkaar. Iedere relatie kent ups & downs, nu we getrouwd zijn, vechten we nét iets harder om uit een dal te komen. Het is mooi en zeker ook fijn om te zien dat er iemand is die net zo veel waarde hecht aan de relatie als jijzelf.

Bruiloft elaine mark 2

Wat voor verwachtingen had je van je bruiloft?
Dat het een relaxte dag zou worden die vooral om ons zou draaien. Van te voren werden we veel gewaarschuwd dat we geleefd zouden worden, maar dat is ons alles meegevallen. We hebben vooraf goed over alle details en de planning nagedacht, waardoor we op de dag zelf konden ontspannen en genieten van wat er ging gebeuren.

Wat voor tips heb je voor aanstaande bruidsparen?
Neem niet te veel aan van anderen! Hoe vreemd het ook klinkt, je krijgt zó verschrikkelijk veel tips dat je er horendol van wordt. Vertrouw op je eigen verstand, je eigen gevoel en combineer dat met het verstand/gevoel van je aanstaande. Jullie zijn niet gek, alleen gek op elkaar en dat is het allerbelangrijkste op die dag!

Hoe zag jullie bruiloft eruit?
We hebben ervoor gekozen om geen feest te geven. We hebben beiden een aantal jaar in de horeca gewerkt en het viel ons op dat het bruidspaar vaak rond 22:00 helemaal op is en het feest dan nog doorgaat. Meestal met een goede slok alcohol houden ze het nog wel uit, maar dat past niet echt bij ons. Daarnaast vinden wij het onwijs gezellig om met mensen een hapje en drankje te kunnen doen en te kletsen. Dat is op een feest met luide muziek toch lastiger.
Op de receptielocatie (Van der Valk Hotel Ridderkerk, waar we elkaar ook ontmoet hebben) konden we allerlei leuke hapjes doen die ook echt bij ons passen. De receptie was dus uiteindelijk een walking dinner met o.a. poffertjes, een zakje frites, mini-lasagne en pizzapuntjes.