Met de komst van Pinterest zijn de mogelijkheden voor een themabruiloft eindeloos geworden! Wij vertellen je over de leukste thema’s, en geven je meteen tips hoe je dat thema vorm kunt geven. Deze maand: de festivalbruiloft!

Stel je voor; de zon schijnt, er speelt een leuke band, en je drinkt je drankje uit een papieren beker met dito rietje. Zo ontspannen kan een festivalbruiloft zijn! (Al is de voorbereiding wel een stuk minder ontspannen…)

Wat heb je ervoor nodig?

  • Allereerst natuurlijk een locatie. Kijk of je een leuke camping of mooi bos hebt in de buurt van je woonplaats.
  • Vervolgens moet je op die locatie ergens kunnen zitten (en schuilen als het slecht weer wordt). Je zult dus op zoek moeten naar tenten, stoelen en tafels.
  • Catering kan natuurlijk ook niet missen! Je kunt hier een bedrijf voor huren, of het zelf regelen. Bedenk je wel dat het zelf regelen van catering een hoop werk is!
  • Muziek is op een festival onmisbaar (of ander entertainment). Ga je voor het echte werk? Dan moet je flink in de buidel tasten. Je kunt natuurlijk ook in je omgeving rondvragen naar amateurmuzikanten, of beginnende bands.
Festivalbruiloft

Wil je graag een festivalbruiloft organiseren? Hierbij onze lijst met tips.

Ideaal voor de catering op je festivalbruiloft is een foodtruck. Ze rijden naar je locatie, hebben hun eigen kookspullen en maken het lekkerste eten! Dit zijn een aantal foodtrucks die je in Nederland kunt vinden.

Nog een leuke optie voor de catering is de frietfiets. Een bakfiets waarin op locatie biologische frietjes worden gebakken. Fun!

Mooie tenten zijn helaas niet goedkoop. Je kunt natuurlijk een aantal partytenten huren en die versieren met vlaggetjes, pompons en meer. Wil je graag wat investeren in een tent? Kijk dan eens naar een spiegeltent, zo mooi!

Wiepke_Bianca_trouwreportage-265

Komen er kinderen op je bruiloft? Mooizo, goed excuus voor…

Wiepke_Bianca_trouwreportage-34

Foto’s: Annelien Nijland