Je bruiloft kost je bakken met geld. Daarom is het goed om na te denken waar je je geld aan wilt besteden. Elke week laten wij in ‘save or spend’ zien waar je weinig of veel geld aan uit kunt geven. Met deze week; lingerie.

Een onderbroek en een BH dragen we elke dag, ik in ieder geval wel. Voor je bruiloft is je alledaagse onderkloffie vaak geen optie. Je draagt een trouwjurk, en die heeft meestal wat extra support nodig. Daar komt ook nog eens bij dat je er tijdens je huwelijksnacht graag verleidelijk uitziet voor je partner.

Tijd dus om te shoppen voor lingerie! Maar hoeveel ga je eraan uitgeven? Waar je vooral goed aan moet denken is je jurk. Is hij strak of wijd, strapless of met bandjes? Denk ook na over wat je zelf fijn vindt. Ik ben een keer bij een bruiloft geweest waar de bruid na een half uur haar korset uittrok, zo gek werd ze ervan. Laat je dus goed informeren, maar laat je nooit overhalen om iets te kopen wat je niet wilt, ook al kan de jurk volgens het personeel ‘echt niet zonder dit korset’ (het viel mij niet eens op bij de eerder genoemde bruid).

Save
Niet alle jurken hebben speciaal ondergoed nodig. Ja, natuurlijk moet je jurk goed blijven zitten. Maar als je een jurk met bandjes hebt is een gewone BH natuurlijk prima. Je kunt dan rustig besparen op je lingerie.

+ Weinig geld kwijt
+ Je kunt gewoon shoppen bij H&M of Hunkemöller
+ Prima voor jurken met bandjes of mouwtjes
– De kwaliteit is minder dan bij dure lingerie
– Bij een strapless jurk is goedkope lingerie niet echt een goede optie

Spend
Heb je een strapless jurk of een jurk met bijzondere bandjes? Dan kan het slim zijn om te investeren in lingerie. Laat je goed voorlichten door een expert (in de bruidszaak of de betere lingeriewinkel), probeer, en slaap er een nachtje over. Ben je overtuigd van je keuze? Dan kan je lekker spenden!

+ Advies van een expert
+ Goede kwaliteit
– Soms zo specifiek, dat je het na je bruiloft nooit meer aan hebt

Succes met passen, en natuurlijk veel plezier!

Coverfoto: The wedding garter co