Cinematic Wedding | Echte trouwfilms

Hi, leuk dat je een kijkje neemt op ons profiel. Mijn naam is Tim Manders en ik ben eigenaar van Cinematic Wedding. Wij filmen bruiloften en maken daar een échte film van. Die heb je vast vaker gehoord. Maar meestal zit je dan stiekem toch naar een soort ‘videoclip’ te kijken. Zonder noemenswaardige opbouw, ‘shaky’ beelden, standaard ‘popmuziek’ eronder gezet en het voelt simpelweg gewoon niet als een film maar meer als een ‘video’ of ‘highlight clip’. Nou, zo doen wij het dus niet. Het andere uiterste is extreem ‘flashy’, vol met ‘vette overgangen’ en ‘speedramps’. Dat ziet er wel gaaf uit, maar is ons inziens erg trendgevoelig en we vragen ons af of je daar over 20 jaar nog steeds naar wilt kijken. Dat lijkt dan weer meer op een ‘showreel’ van een videograaf dan dat je naar iemands bruiloft en verhaal zit te kijken. Zo doen wij het dus ook niet.
Wij zijn namelijk een team van filmmakers. We hebben allen ervaring in de filmindustrie en aan meerdere films gewerkt. Daarom kennen wij de technieken maar ook zeker hoe je een verhaal vertelt. We zijn namelijk op zoek naar jullie verhaal. Dit doen wij echter zonder regisserend bezig te zijn op jullie dag. We laten jullie gewoon lekker trouwen, maar we willen wel beelden maken die zo uit een échte film lijken te komen. Dat doen we met onze camera- en lenskeuze, maar ook met de  juiste positie en camerabewegingen wanneer we iets vastleggen. En wellicht vragen we jullie om bijvoorbeeld de jurk of het pak aan te trekken bij het raam i.p.v. in de volle keuken of badkamer. Dat soort kleine details maken de film veel mooier en dan zit je later niet naar de tandenborstels op de achtergrond te kijken. Door deze details en onze manier van monteren die niet té veel aandacht naar zichzelf toetrekt, blijft de film een tijdloos document. Over 20 jaar kun je met een lach en een traan terugkijken naar vroeger. En daarom is het belangrijk dat je niet kiest voor zomaar een videograaf.

Wij komen altijd met twee videografen naar een bruiloft. Dan weten we zeker dat we niets missen en kunnen we in de montage knippen tussen twee verschillende camerastandpunten. Dat maakt alles een stuk interessanter om naar te kijken én zo kunnen we meer zekerheid bieden. En dan is er bij ons ook nog de mogelijkheid voor fotografie waardoor je in één keer alles tegelijk kunt regelen tegen een voordelig tarief. Ik zou zeggen, bekijk onze voorbeeldfilms en oordeel zelf!

Daarnaast kun je ons ook benaderen voor fotografie. We maken namelijk niet alleen films maar ook foto’s! Die vullen de trouwfilm perfect aan en uiteraard hebben we ook een combinatiepakket waardoor je kunt besparen t.o.v. het inhuren van een externe fotograaf.

We werken door heel Nederland én België zonder bijkomende reiskosten. Stuur ons dus ook een berichtje als je niet in de buurt woont. We maken graag eens kennis en zijn benieuwd naar jullie trouwplannen!

Groetjes,

Tim van Cinematic Wedding
Foto’s: Cinematic Wedding

Wat vindt Marit ervan:

Als journalist heb ik natuurlijk een zwak voor filmmakers die echt een verhaal in jullie trouwfilm vertellen. Dat is echt een skill kan ik je vertellen! En bij Cinematic Wedding zit je dan dus helemaal goed.

Vraag informatie op

* verplichte velden

Vraag informatie op

* verplichte velden