Elk jaar komen er weer ontzettend veel nieuwe ideeën bij voor een originele bruiloft. Wil jij graag iets nieuws voor jullie dag? Check dan deze blog!

Een ‘levende’ bar

De gin tonic bar was dit jaar een groot succes! En dan natuurlijk met van die mooie lichtletters er op. Maar ben je op zoek naar iets anders? Misschien is een ‘levende’ bar dan wel wat voor jouw bruiloft! Het idee? Een bar die helemaal begroeid is met planten. Je ziet dit soort ‘levende’ muren steeds vaker, en nu dus ook in de trouwbranche!


Een ‘levende’ bar combineren met een binnenlocatie: dat is De Vooruitgang in Eindhoven!

Voor een binnenlocatie kiezen

In de afgelopen jaren is een buitenbruiloft razend populair geworden. Trouwen in het bos, of juist op het strand, we riskeerden het allemaal ondanks de vele regen in Nederland. Toch zien we dat binnenlocaties weer aan populariteit winnen. Er zijn ook zoveel toffe plekken om te trouwen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een kas, of een industriele locatie?

Planten in potten

De milieubewuste trend zet ook door in de trouwbranche. Kun je met Kerst al een kerstboom in een pot ‘adopteren’, nu zien we ook planten in potten bij bruiloften! Zet ze langs het gangpad tijdens je bruilot, en geef ze na de bruiloft mee als bedankjes voor je hulptroepen.


Foto: Erich Mcvey

Minder bruiloftgasten

Steeds meer stellen krijgen door dat het heel fijn kan zijn om met een intieme groep gasten je bruiloft te vieren. Echt een klein groepje van mensen die je super dierbaar zijn. Waarom? Het geeft ineens een heleboel mogelijkheden! Trouwen in het buitenland? Haalbaar als je maar 10 tot 20 gasten hebt! Of slapen in een mooi hotel? Het kan allemaal.

Een groter feestje!

De tegenhanger van een kleine bruiloft, maar misschien ook wel een leuke combinatie; een groot feest! Traditioneel zijn bruiloften vaak rond middernacht afgelopen, maar steeds meer stellen dromen van een echt, groot knalfeest! Zelf hebben we ook een flink feest gevierd, we waren de laatsten die om 5 uur s’ochtends de dansvloer verlieten… haha!


Foto: Evangeline Lane

 

Doorkijkers

Doorzichtige materialen, die gaan we het komende jaar heel veel zien! Denk aan stationery van acryl, maar ook doorzichtige tenten voor je feestje. Extra mooi als de omgeving een plaatje is!

Gekleurde kaarsen

Kaarsen zijn natuurlijk altijd een hit op bruiloften. Maar we zien ze toch vooral in het wit voorbij komen. Daar komt dit jaar volgens trendwatchers verandering in! Van roze tot groen, en van donkerpaars tot zwart, we gaan kaarsen zien in alle kleuren die je maar kunt bedenken.


Foto: Madame Poppy

Originele naam’kaartjes’

Om aan je gasten te laten weten waar ze zitten tijdens het diner kun je naamkaartjes gebruiken. Maar hoe leuk is het om daar iets bijzonders van te maken? Je kunt bijvoorbeeld voor eetbare ‘naamkaartjes’ kiezen, denk aan een macaron met de naam van je gasten. Of misschien wel een plantje met een klein label waar de naam op staat! Wat ook kan? Een kaars met de naam van je gasten erop gekalligrafeerd. En er zijn natuurlijk nog veel meer opties te bedenken!

Welke ideeën voor een originele bruiloft ga jij gebruiken?