Deze blog wordt gesponsord door Kontent Structures

Tenten hebben iets romantisch, net zoals bruiloften. Je bruiloft in een tent is dan ook geen gek idee! Wij geven je tips en tricks voor de aankleding en de praktische zaken.

Inrichting

Met het huren van een tent alleen ben je er nog niet. Een tent wordt vaak kaal geleverd, maar met mooie meubels voelt het direct als een gezellig ‘thuis’. Dit kun je volledig aan je thema aanpassen. Ga je bijvoorbeeld voor een boerenthema? Regel dan grote hooibalen om op te zitten. Willen jullie liever een bohemian bruiloft? Huur dan een grote stapel vintage kleden en grote kussens.

Een simpele truc om een tent mooier te maken is het omwikkelen van alle palen in de tent. Koop hiervoor de goedkoopste stof die je kunt vinden (op een stofjesmarkt) en wikkel dit om alle metalen palen. Wil je het nog mooier maken? Denk dan eens aan groene takken die je eromheen kunt wikkelen (mooie nepperds zijn onder andere te vinden bij Intratuin).

Verlichting

Een van de belangrijkste onderdelen bij het versieren van een tent is verlichting. Of je budget voor decoratie nou groot of klein is, met lichten kun je zo’n verschil maken! Hang de tent vol met kerstlichtjes of prikkabels en de eerste stap is al gezet. Op de tafels kun je mooie kaarsen neerzetten (in glazen potten voor de veiligheid). Mag je van de verhuurder geen kaarsen gebruiken? Koop dan elektrische kaarsen, die zijn tegenwoordig bijna net zo mooi.

Trouwen in een Tent
Foto: Arma fotografie

Maaike Bastiaan-560
Foto: Mon et Mine

Styling Bruiloft
Foto: Arma fotografie

industrial-bohemian-web-156
Foto: Marije van der Leeuw

Versiering

Als je verlichting hebt geregeld kun je nadenken over het versieren van de tent. Het ligt nogal aan de grootte van de tent hoe je hem het beste kunt inrichten. Is het een hele grote tent? Zorg dan voor veel grote attributen zoals deze wolken. Ook papieren bollen en stoffenslingers zijn perfecte decoratie voor in een tent.

DIY backdrop 4
Foto: Allison Andres voor Apracticalwedding.com
Mexicaanse thema bruiloft 8
Foto: Lott’s

DIY backdrop 3
Foto: Ruth Eileen Photography voor Stylemepretty.com

DIY Bruiloft Styling
Foto: Arma fotografie

Duurzame bruiloft (83)
Foto: Fotobelle

Boerderij-bruiloft-6
Foto: Lianne Blomsma

Duurzame bruiloft (44)
Foto: Fotobelle

DIY stoffenslinger
Klik hier voor de DIY van deze slinger. Foto: Anouk fotografeert.

Buiten

Met een bruiloft in een tent moet je ook goed nadenken over wat je buiten gaat doen. Wat dacht je van een groot kampvuur? Of ruimte voor leuke spellen? Voor kinderen is het grote bellenblazen altijd een succes (en ook heel leuk voor foto’s trouwens). Zorg ervoor dat er buiten plek is om te zitten, en niet alleen voor de rokers. Zeker als je een feest geeft in een tent is het lekker als de gasten af en toe even naar buiten kunnen.

Wiepke_Bianca_trouwreportage-250
Foto: Annelien Nijland

tentbruiloft-stefan-mariette-10
Foto: Anouk fotografeert

Bruiloft in een tent 3
Foto: Kontent Structures

tentbruiloft-stefan-mariette-uitgelicht
Foto: Anouk fotografeert

Praktisch

Een tent huren voor je bruiloft kun je doen bij Kontent Structures. Zij bieden verschillende soorten tenten aan (bijvoorbeeld pagodetenten, feesttenten, VIP-tenten, aluhallen en de bekende ‘doorzichtige tenten’) voor verschillende prijzen. Je kunt hen een e-mail sturen met je wensen, en zij maken dan een offerte voor je op.

Een van de voordelen van Kontent Structures is dat alle tenten altijd inclusief op- en afbouw worden verhuurd, zo hoeven jullie je nergens zorgen om te maken. Nog een voordeel van deze tenten? Ze kunnen op iedere locatie geplaatst worden en Kontent Structures biedt ook nog allerlei extra services aan (zoals bijvoorbeeld een stylist, handig!).

Denk bij het huren van een tent ook aan:

  • De kosten voor de levering van de tenten
  • De exacte data voor de opbouw en het afbreken van de tent
  • Dat er een vlakke ondergrond is voor de tent
  • Of ze alle benodigde vergunningen hebben (zoals brandveiligheid), check dit ook bij de locatie waar je de tent wilt plaatsen (Kontent Structures is 100% gecertificeerd)
  • Het inrichten van de tent, huur hier eventueel een stylist voor in
  • Eventuele extra kosten voor de locatie vanwege de extra tijd voor het opbouwen en afbreken van de tent

Bruiloft in een tent 2
Foto: Kontent Structures

Bruiloft in een tent 1
Foto: Kontent Structures

Wat vinden jullie van een bruiloft in een tent?

Coverfoto: Bloominglight Photography