Ik krijg nog wel eens de vraag hoe ik geld verdien aan ‘een blogje’. Nou, niet zomaar natuurlijk! Maar dat leg ik graag aan je uit.

Girls of honour bestaat nu bijna 5 jaar, en je hebt vast wel eens gezien dat ik fulltime voor Girls of honour werk. Tot en met maart 2016 had ik er ook nog een andere baan bij, maar het werd tijd om de sprong in het diepe te wagen en volledig voor deze droom te gaan! Juist omdat ik zo geloof in Girls of honour en daar het allerbeste van wil maken voor jullie.

Niet eenvoudig

Een blog bijhouden en er geld aan verdienen is niet zo eenvoudig. Zeker omdat we tegenwoordig zo gewend zijn dat het lezen van blogs gratis is. Geld vragen aan jou als bezoeker was daarom nooit een optie. Dat is natuurlijk wel eens lastig, maar het daagt ook uit om na te denken over andere manieren van geld verdienen!

Een mogelijkheid om geld te verdienen zijn de welbekende advertenties. Een knipperende banner hier, of een filmpje dat vanzelf start daar… Voor mij zijn deze banners eigenlijk geen optie. Waarom niet? Vooral omdat ik het vaak erg lelijk vind.

Tegenwoordig kan je mij als bezoeker wel helpen met een kleine bijdrage voor ‘koffie’. Hoe? Door op deze button te klikken:

Mooie banners

Ik ben dan geen fan van de lelijke knipperende banners, maar wel van de banners die je op Girls of honour tegenkomt! Die zijn namelijk erg mooi, en worden speciaal voor deze site ontworpen. Dus geen knipperende, neongele advertenties op onze website. Wij werken samen met mooie leveranciers die mooie foto’s en dus mooie banners hebben. En dat werkt!

adverteren-bij-girls-of-honour

Lievelingsleveranciers

Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt kun je op Girlsofhonour.nl zoeken naar leveranciers voor je bruiloft per categorie, zoals fotografen, trouwjurken, haar & make-up, bruidstaart etc. etc. Lievelingsleveranciers noemen wij hen. Deze leveranciers betalen ons voor een soort abonnement.

Nu lijkt het daarom misschien dat het label Lievelingsleverancier dus niks meer zegt… Maar dat is zeker niet waar! Vanaf het begin heb ik ervoor gekozen om alleen samen te werken met partijen waar ik voor de volle 100% achter kan staan. En daarom kan niet zomaar iedereen Lievelingsleverancier worden. Per categorie is er een beperkt aantal plekken, om het voor jou zo overzichtelijk mogelijk te maken. De meeste leveranciers die op onze website staan hebben we hier zelf voor uitgenodigd. Bijna iedereen hebben we gesproken tijdens evenementen in de trouwbranche, of bij ons op kantoor. We weten dus wat voor vlees we in de kuip hebben.

Als we er niet zeker van zijn of iemand bij ons past, kwaliteit levert en een aardig persoon is (want hee, wie wil op haar trouwdag de dag beginnen met een chagerijnige visagist of een blaffende trouwfotograaf?), dan kunnen ze geen Lievelingsleverancier worden. En dat zorgt er dus voor dat we wel eens mensen nee moeten verkopen. Dat is niet leuk, maar voor ons wel heel erg belangrijk om de kwaliteit hoog te houden. We willen gewoon perse dat jij een mooie bruiloft hebt. We zouden het heel erg vinden als je iemand boekt via ons en dat dit een enorme flop blijkt te zijn… Het zou van ons dus ook wel erg dom zijn om gewoon iedereen op de site te zetten die maar wil betalen! Dat doen we dus ook zeker niet. Jij kunt erop vertrouwen dat een Lievelingsleverancier echt iemand is die jullie bruiloft naar een hoger niveau tilt. Pinky promise!

Waarom een Lievelingsleverancier ons moet betalen? Dat is omdat wij kort gezegd hun marketing voor onze rekening nemen. Ik werk met een team aan deze blog, en zorg er dus op die manier voor dat we per maand 30.000 aanstaande bruiden bereiken. Zouden we dat niet doen, dan is er voor onze Lievelingsleveranciers ook niemand om zich aan voor te stellen. Zij betalen ons dus voor het werk dat wij doen, zodat zij vervolgens met jullie in contact kunnen komen. Best logisch toch?!

Advertorials

Een andere manier waar we geld mee verdienen zijn advertorials. Dit zijn blogberichten waar een leverancier, bedrijf of partij voor betaalt en vaak gaan ze heel specifiek over een bepaald product of een bepaald bedrijf. Je kunt dit altijd zien door de tekst -ADVERTORIAL- die groot boven de blogpost staat. Ook hierbij geldt weer dat we alleen samenwerken met bedrijven waar wij blij van worden! We krijgen wekelijks een heleboel e-mails van bedrijven die graag op onze website willen staan, maar lang niet iedereen past bij ons. Zo kregen we ooit een e-mail van een bekend merk toiletpapier (ja echt!) of we over ze wilden schrijven… Euhm, sorry? Wat heeft dat dan met trouwen te maken? Haha! Maar we krijgen ook wel eens een aanvraag van iemand die net begint. Daarin kijken we ook naar de mogelijkheden. Heeft iemand al ervaring vanuit ander werk? Of is het echt helemaal nieuw? En als er weinig ervaring is zullen we dat OF heel duidelijk vermelden OF we gaan geen samenwerking aan. Kortom, we zijn altijd zo eerlijk mogelijk richting onze lezers.

Dit is ook de reden dat we eigenlijk nooit negatief zijn op onze website. We houden er niet van om te zeuren over bedrijven of leveranciers. In plaats daarvan kiezen we er dus voor om niet met dit soort bedrijven of leveranciers samen te werken. Maar we begrijpen wel dat het dan soms lijkt alsof we ALLES leuk vinden, haha! Dus hopelijk maakt deze blog wat dingen duidelijk.

schermafbeelding-2016-11-18-om-16-03-35
Een voorbeeld van een advertorial. Deze was in samenwerking met PostNL en we hebben hun boodschap (echtepostiszoveelleuker) verbonden aan het verzenden van je trouwkaarten. Dat doen we met advertorials altijd! We willen namelijk dat jij er als lezer wat aan hebt.

Adverteren op onze social media

Naast advertorials kunnen bedrijven en leveranciers ook adverteren op onze social media. We taggen de pagina van hun bedrijf dan in een post van ons, en zo zorgen we ervoor dat jullie hen ook leren kennen. Deze vorm van reclame herken je aan #ad of #spon.

Affiliate marketing

De laatste optie waar we geld mee verdienen is affiliate marketing. Hier verdienen we niet heel erg veel mee, maar eerlijk gezegd gebruiken we het ook niet zo vaak. Misschien zie je wel eens een blog voorbij komen over bijvoorbeeld schoenen of leuke jurkjes. Daar zit een link achter naar de webwinkel waar je ze kunt kopen. Doe je dit vervolgens ook? Dan krijgen wij een klein percentage van de aankoop. Wij regelen dit onder andere via Linkpizza. Dit is een plugin voor WordPress die automatisch zo’n link aan onze artikelen ‘vastplakt’.

geld-verdienen
Foto: Unsplash

Heb je nog meer vragen? Laat het mij weten! Ik doe mijn best om er antwoord op te geven.

Coverfoto: Unsplash / Alexis Brown