Trouw je in het najaar? Dan zijn er talloze mogelijkheden om je bruidsboeket lekker herfstig op te fleuren. Maar welke bloemen staan dan eigenlijk in bloei? Ik ging op onderzoek uit en vroeg het Ilse van Asten, eigenares van Bleshyou, een groen concept in tweedehands planten.

Wat heb jij met bloemen?
Bloemen en planten brengen vaak een leuke en mooie boodschap. Het maakt niet uit waarvoor of in welke situatie, ze zeggen iets positiefs. Je kunt jezelf zien als het publiek van de natuur. Zij zijn er gewoon en wij genieten.

Welke herfstbloeiers raad jij aan voor in het bruidsboeket?
Trouw je in de herfst en wil je dit graag in je bruidsboeket terug laten komen, dan kun je hierin best ver gaan. Vooral warme kleuren zijn in deze tijd van het jaar veel te verkrijgen. Prachtige bessen en takken vormen een mooie basis.

Eikenblad en Hortensia
Zijn beide warm van kleur en geven die typische herfstsfeer aan je boeket. Extra leuk is, dat je deze bloemen goed kunt drogen, waardoor je nog lang plezier kan hebben van je bruidsboeket.

Hortensia en Munt
Foto: Anouk Fotografeert

De lampionbloem
Is typisch voor deze tijd en kan goed gebruikt worden in een boeket om de kleur wat op te trekken. Met zijn felle oranje kleur en aparte vorm valt hij op en is ook goed in te drogen.

Chrysanten
Hoewel Chrysanten een wat oubollig karakter hebben, is het niet verkeerd deze bloem te overwegen. Het is een stevige bloem, te verkrijgen in allerlei vormen en kleuren. Ik zou dan wel voor de grootbloemige of pluischrysant gaan. Dit zorgt voor rust in je boeket en vormt een mooie basis.

Bruidsboeket herfst
Foto: Anouk Fotografeert

Zonnebloemen
Zonnebloemen zijn diep in de herfst moeilijker te verkrijgen, maar kan een mooie en opvallende keuze voor in een bruidsboeket zijn.

En als je een iets minder herfstig boeket wilt?
Wil je een herfstboeket, maar niet te typisch herfst? Kies dan voor lichte kleuren met kleine herfstaccenten.

bruidsboeket herfst
Foto: Trouwinbeeld.nl

Eucalyptus en distel hebben beide een mooie blauwe en lichte uitstraling. Combineer je dit met een witte bloem (witte volle roos of witte pluischrysant) en wat mooie donkerblauwe bessen dan heb je een mooi fris herfstboeket.

Een combinatie van blauw (distel, besjes), geel (solidago, zonnebloem) en oranje (roos, crocosmia, kattenstaart, rozenbottel) kan ook heel verrassend zijn!

bruidsboeket herfst
Foto: Trouwinbeeld.nl

Volgende maand vertelt Ilse hoe je herfstbloeiers kunt gebruiken ter decoratie van je bruiloft.

Ilse van Asten startte onlangs www.bleshyou.nl. Bleshyou ruilt en verkoopt planten met een bijzonder karakter en een verhaal. Per 1 oktober zijn de planten ook te koop in conceptstore Make My Day te Nijmegen.

Coverfoto: Shutterstock