Eerlijk is eerlijk. Als we denken aan trouwen denken we allemaal aan een mooie, witte, lange trouwjurk. Maar is er een regel dat je een lange trouwjurk moet hebben? Nee zeker niet! Korte trouwjurken zijn net zo mooi alleen zien we het niet zo vaak. 

Tot nu toe heb ik vrij veel bruiloften gezien, maar als ik diep ga graven in mijn geheugen kan ik me geen bruid herinneren met een korte trouwjurk. Volgens mij heb ik maar één keer een bruid gezien met een korte trouwjurk maar dat was alleen toen ze voor de wet gingen trouwen. Ik zeg tijd voor iets anders! Korte trouwjurken verdienen een comeback, want weet je hoe veel voordelen een korte trouwjurk heeft? Ik zet ze graag voor je op een rijtje:

  • Comfort. Je kunt er alles mee doen: relaxt lopen, je dansmoves showen, en alleen naar de wc! (ook heel belangrijk). Je nare nachtmerries dat je gaat struikelen in je trouwjurk zijn ook verdwenen. Ik zeg twee vliegen in één klap.
  • Show je benen. Zijn je benen mooi afgetraind? Of heb je een paar zonnebank of spray-tan sessies achter de rug? Tijd om je benen te laten zien. Ook kun je je trouwschoenen accentueren, want hey, je eyecatchers mogen wel bewonderd worden. Lees hier een blog over toffe trouwschoenen. 
  • Budget vriendelijk. Een korte trouwjurk heeft natuurlijk minder stof en kan dus goedkoper zijn. Dat vindt je portemonnee ook vast erg fijn!
  • Lekker koel. Heb je een strand bruiloft? Of ga je trouwen in hartje zomer? Dan is het natuurlijk heerlijk om een luchtige trouwjurk te hebben. Zo ben je de hele avond hét middelpunt van de dansvloer!

Tijd voor inspiratie

Stiekem willen we allemaal de bruid zijn die nooit vergeten wordt. Kijk mee voor inspiratie en wie weet shine je binnenkort in je korte trouwjurk!

Bohemian bruid

Ik ben echt gek op de bridal collectie van Elie Saab. Elke trouwjurk is prach-tig! De fijne details zoals handborduursels en de luxe stoffen zorgen voor een exclusieve trouwjurk waarin je je helemaal speciaal zal voelen. Bij onze lievelingsleverancier Bloomfeld Luxury Bridal kun je terecht voor de meest exclusieve trouwjurken waaronder Elie Saab ook te verkrijgen is (voor de merken Berta, Vera Wang, Jenny Packham en Oscar de la Renta kun je ook terecht). Ik zeg neem snel een kijkje!


Foto: Elie Saab

Elegante bruid

‘Iedere bruid heeft recht op een geweldig design’, dit is het motto van Vera Wang. Met haar nieuwe lijn ‘White’ wil de ontwerpster alle bruiden een kans geven. De jurken zijn prachtig en ook voor Vera Wang ga je naar onze lievelingsleverancier Bloomfeld Luxury Bridal. Succes met kiezen!


Foto: Vera Wang

Moderne bruid

Cosmobella is hét merk voor de moderne bruid. De moderne stijl wordt in elke bruidsjurk tot in de details doorgevoerd. Alle  trouwjurken van Cosmobella volgen het lichaam op een elegante en natuurlijke manier. De kernwoorden van Cosmobella? Licht en verfijnd. Voel jij je hierin thuis? Neem een kijkje bij onze lievelingsleverancier Sam’s bruidsboetiek om de jurken van Cosmobella te bewonderen.


Foto: Cosmobella Milano

Vintage bruid met een vleugje glamour

Hou jij wel van zwierige en luxe stoffen? Dan ga je zeker slagen bij Bo&Luca, verkrijgbaar bij onze lievelingsleverancier Wild at Heart Bridal. Dit Australische merk staat bekend om de vrouwelijke stijl die iedere keer weer terug komt in de trouwjurken. Ik ben bang dat je straks niet meer kan kiezen, want alle jurken zijn even mooi en moet je kiezen uit mooi, mooier, mooist!


Foto: Bo & Luca 

Ontwerp zelf 

Twijfel je nog een beetje? Of weet je het even niet meer? Niet getreurd! Je kan je trouwjurk natuurlijk ook zelf ontwerpen. Jij bepaalt hoe je jurk eruit zal zien, de lengte, de materialen, de details je kunt alles letterlijk zelf bepalen! Bij onze lievelingsleveranciers Victors Wedding Design en Carla Couture kun je terecht voor een adviesgesprek, als alles is besproken kun je aan de slag en helemaal los gaan met je ideeën. Ontwerpen maar!


Foto: Alexandra Vonk, jurk: Victor’s Wedding Design

Ga jij voor een korte trouwjurk? We zijn heel benieuwd…

Coverfoto: Unsplash.com / Tom Pumford