Ik ben nogal gek op alles wat goud is tegenwoordig, ik lijk wel een ekster! Maar er zijn gewoon zoveel originele ideetjes met goud. Voor mijn eigen bruiloft is goud ook één van de hoofdkleuren, en deze gouden dieren staan bovenaan mijn lijst om te maken.

De uitleg die je hieronder vindt is voor een kaartenhouder, maar het goud verven van dieren is sowieso heel leuk voor de aankleding van je bruiloft (ik ga gouden dieren gebruiken als taarttoppers, maar je kunt ook heel goed glazen potten goud maken). Gebruik deze uitleg dus als een basis, en maak het daarna zo gek als je zelf wilt.

Wat heb je nodig:
Plastic dieren (van de speelgoedwinkel)
Krokodillenklemmetjes
Tandenstokers
Metallic gouden verf
Een boor
Lijm

Gouden-dieren-1

Hoe doe je het?
Als eerst boor je een gaatje bovenin je dieren. Steek hier de tandenstokers in en kijk of het gaatje niet te groot is. Past het net? Doe dan een druppel lijm in het gaatje en druk de tandenstoker er stevig in vast. Vervolgens lijm je de krokodillenklem op de tandenstoker. Zorg er weer voor dat deze stevig vast zit. Laat het een poosje drogen en verf ze dan met de metallic gouden verf. Even laten drogen en je kaartenhouder is klaar!

DIY van Sugarandcloth.com, overige foto’s van Stylemepretty, Burnettsboards & Revel blog.