Een prachtige bruid met bloemen in het haar, een knappe bruidegom, een lange eettafel in een grote tuin, en een heleboel zelfgemaakte versieringen. De bruiloft van Richard & Simone is echt jaloersmakend!

Simone-richard-diy-bruiloft-3Simone-richard-diy-bruiloft-4Simone-richard-diy-bruiloft-5Simone-richard-diy-bruiloft-9

Hoe heb je je trouwjurk gevonden?
Ik ben met mijn moeder, zussen en vriendin Lisa eerst naar Covers in Utrecht gegaan. Daar had ik een mooie jurk gepast, maar ik was nog niet helemaal tevreden… Dus zijn we naar Bruidsboutique Van de Wetering in Uden gegaan, mijn zus had haar jurk daar namelijk ook gekocht. Ik heb eerst een paar jurken gepast, maar toen ik mijn jurk aandeed wist ik het. Ik kwam het kleedhokje uit en zag dat de rest een beetje moest huilen…. Dit is ‘m! Ik vond het zelf nog niet helemaal af, daarom heb ik er een sluier bij gedaan en een bloemenkrans voor in m’n haar. Toen was ik helemaal blij. Ik had van te voren gezegd dat ik geen kant wilde en geen sluier, zoals je kan zien is dat niet helemaal gelukt, haha. De jurk is van het merk Modeca Collection.

Simone-richard-diy-bruiloft-6Simone-richard-diy-bruiloft-8 Simone-richard-diy-bruiloft-7 Simone-richard-diy-bruiloft-9.1 Simone-richard-diy-bruiloft-9.3 Simone-richard-diy-bruiloft-9.2Simone-richard-diy-bruiloft-1

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We wilden eerst op de locatie eten. We hebben hier uiteindelijk niet voor gekozen omdat het ons veel gezelliger leek om lekker in de tuin bij mijn ouders thuis te barbecueën. We wilden graag de hele dag een ontspannen en gezellige sfeer. Het paste daarom niet echt bij onze dag om aan een net gedekte tafel te zitten met een drie-gangen menu. We hebben best wat geld bespaard door het eten zelf te regelen. Het kost wel meer tijd en regelwerk, maar dat was zeker de moeite waard!

En waarop juist niet?
Op de versiering hebben we niet echt bespaard. Ik heb met mijn zus veel ideetjes van Instagram gehaald en nagemaakt, super leuk om te doen! Als je op internet zoekt naar versierspullen, blijf je bezig met kopen… Verslavend!

Simone-richard-diy-bruiloft-2 Simone-richard-diy-bruiloft-9.4 Simone-richard-diy-bruiloft-9.5 Simone-richard-diy-bruiloft-9.6 Simone-richard-diy-bruiloft-9.9

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Voornamelijk van Instagram en bij mijn zus vandaan. Mijn zus is erg creatief en had goede ideeën. We hebben zelf drie kleuren gekozen voor de kleding van de daggasten. Op de foto’s zorgt dit voor een mooi effect! We hebben deze kleuren (mint, perzik en goud) in de versiering terug laten komen.

Simone-richard-diy-bruiloft-9.7 Simone-richard-diy-bruiloft-9.9 Simone-richard-diy-bruiloft-9.9.2 Simone-richard-diy-bruiloft-9.9.3 Simone-richard-diy-bruiloft-9.9.4

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Neem af en toe een momentje samen met je (aanstaande) man. De hele dag ben je met iedereen aan het praten en aan het genieten van al de mensen om je heen, maar het is ook goed en fijn om even een momentje samen te hebben.

Simone-richard-diy-bruiloft-9.9.1  Simone-richard-diy-bruiloft-9.9.6

Foto’s: LutherFotografie