Als je gek bent op versiering, dan moet je deze bruiloft echt zien! Esther heeft veel werk gestoken in de aankleding van haar bruiloft. Antieke theekopjes, bloemen, mooie slingers en nog veel meer.

Bruiloft-onno-esther1

Hoe heb je je trouwjurk gevonden?
Ik heb mijn trouwjurk zelf ontworpen en laten maken door mijn tante.

Bruiloft-onno-esther2Bruiloft-onno-esther3

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben bezuinigd op veel dingen, maar we hebben het wel precies zo gedaan zoals we wilden. Een gratis trouwauto, geleend van een vriend. Zo’n schattig klein koekblikje van een auto. Het trouwpak van Onno is niet een officieel trouwpak, gekocht bij de WE. Alle versiering is zelfgemaakt, enigszins besparend, maar vooral erg leuk om te doen. De corsages hebben we ook zelfgemaakt, dat is goedkoper en hipper dan bloemencorsages. En ze verwelken niet, dus kun je ze ver van te voren al maken. Door onze bruiloft overdag in de tuin bij vrienden te vieren, besparen we veel op drinken en eten, maar uiteindelijk komen er dan andere kosten bij van het huren van stoelen, tafels, servies, tent e.d. Verder hebben we bespaard op de trouwtaart, we hebben vrienden gevraagd taarten te maken.

En waarop juist niet?
We hebben niet bezuinigd op onze huwelijksreis. Haha! En op de band van het feest. En daar hebben we heel veel van genoten!

Bruiloft-onno-esther4Bruiloft-onno-esther5

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
De versiering is dus zelf gemaakt. Ik heb meters lange stoffen gekocht en dit gesneden in linten. Deze hebben we om de glazen potjes gestrikt, in de bomen gehangen en slingers van gemaakt. De bloemen zijn van de pluktuin van mijn tante (ik heb veel leuke tantes). De vintage kopjes en schotels hebben we zelf gespaard, want we zijn verslaafd aan kringloopwinkels.

Bruiloft-onno-esther6Bruiloft-onno-esther7

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Maak een planning van te voren wat je per maand ongeveer wilt doen (of moet doen) . Dat neemt veel stress weg doordat het overzicht geeft.Vraag vriendinnen om mee te helpen, dat is enorm gezellig en handig!

Bruiloft-onno-esther8

 Foto’s: Anouk fotografeert