Yes, jullie gaan trouwen, van harte! Nu kan het voorbereiden beginnen èn kunnen jullie de getuigen vragen om een bijdrage te leveren aan jullie grote dag. Willen jullie de getuigen op een leuke manier verrassen met deze vraag, doe hier dan inspiratie op!

1. Een etentje voor je getuigen

Nodig jullie aanstaande getuigen uit voor een etentje (bij jullie thuis of in een leuk restaurant) en verras hen met een cadeau. Bijvoorbeeld: persoonlijke koffertjes met daarin foto’s, een fles champagne, een mooi armbandje en natuurlijk de vraag of hij/zij jouw getuige wil zijn als jullie gaan trouwen!

2. Kinderfoto

Geef je aanstaande getuige een kinderfoto van vroeger, waarop jullie beiden staan en schrijf of stel daarbij de vraag of hij/zij jouw getuige wil zijn.

3. Fles wijn

Drank doet het vaak goed, dus een fles wijn vinden velen vast een fijn cadeau. Maak het persoonlijk door op de fles een foto en tekst te plakken die op jou en de getuige van toepassing zijn.

4. De ‘man of honour

De aanstaande bruidegom kan zijn mannelijke getuige vragen door hem manchetknopen te geven met daarop de tekst ‘man of honour’.

5. Graveer een glas

Voor een getuige die graag thee drinkt, is een gegraveerd theeglas een leuk idee. Je kunt zowel teksten als foto’s in glas laten graveren.

6. Surprise!

Bel je aanstaande getuige op, stel hem de vraag en laat dit ook direct de aankondiging voor jullie bruiloft zijn! (Dit is sowieso een handige optie voor getuigen die niet dichtbij wonen en bij wie je zodoende niet gemakkelijk ‘even’ op bezoek gaat.)

7. De keukenprins(es)

Staat jouw aanstaande getuige graag in de keuken? Dan doet een snijplank met tekst het vast goed.

8. Een kleerhanger

Misschien willen jullie voor jullie bruidskleding sowieso gepersonaliseerde kleerhangers – dan is het leuk om ook de getuigen hiermee te verrassen. Je kunt zowel de naam, het woord ‘getuige’ of de vraag laten drukken op de kleerhanger. Heeft hij/zij gelijk een reden om een mooi pak of jurk te kopen, want die kleerhanger moet natuurlijk niet ‘leeg’ blijven!

9. ‘Pen’ them down

Houdt jouw aanstaande getuige van schrijven en gebruikt hij de ene na de andere pen? Dan is een gepersonaliseerde pen (met mooie doos) een mooi cadeau. Zo’n bijzonder exemplaar doet het bovendien langer dan een ‘standaard’ pen, dus het is gelijk een mooi en handig aandenken.

10. Voor de kinderen

Hebben jullie kinderen? Dan vinden zij het vast ontzettend leuk als zij getuige mogen zijn. De handtekening van een kind is helaas niet geldig, maar jullie kunnen natuurlijk wel een eigen ‘officieuze akte’ maken die zij op de grote dag tekenen. De vraag of zij getuige willen zijn, kun je natuurlijk op een eenvoudige manier persoonlijk maken, want als ouders weten jullie het beste wat zij leuk (of lekker) vinden!

Weten jullie al hoe jullie de getuigen willen verrassen?

Foto: Unsplash.com